ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΗ παιδεία της Αιτωλοακαρνανίας ενισχύεται

Η παιδεία της Αιτωλοακαρνανίας ενισχύεται

Αναμένεται η ίδρυση 6ου ΓΕΛ, Εσπερινού ΕΠΑΛ και δύο νηπιαγωγείων στην Αιτωλοακαρνανία την στιγμή που στην υπόλοιπη χώρα συγχωνεύονται ή καταργούνται σχολεία
Αλλαγές αναμένονται να παρουσιαστούν το επόμενο χρονικό διάστημα στον χώρο της παιδείας στην Αιτωλοακαρνανία και πανελλαδικά, αλλαγές οι οποίες θα ανακοινωθούν δια στόματος Υπουργού Παιδείας κ. Κων/νου Αρβανιτόπουλου και του υφυπουργού κ. Συμεών Κεδίκογλου. Οι αλλαγές αυτές σχετίζονται κυρίως με συγχωνεύσεις σχολείων Πρωτοβάθμιας κυρίως εκπαίδευσης. Για την Αιτωλ/νία όμως οι αλλαγές αφορούν ιδρύσεις σχολείων.
Στην παρούσα φάση αναμένονται οι υπογραφές από το υπουργείο Οικονομικών, αφού οι ιδρύσεις σχολικών μονάδων προβλέπουν τον καθορισμό της δαπάνης του εξοπλισμού τους, μέσω του προϋπολογισμού, δαπάνες που θα προκύψουν και μέσω του αποθέματος της υπηρεσίας «Κτηριακές Υποδομές Α.Ε.».
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Αθηναϊκής εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», τα προς συγχώνευση σχολεία θα είναι πολύ λιγότερα από 1.670 που είχε ανακοινωθεί προ καιρού. Στον αντίποδα οι ιδρύσεις των σχολικών μονάδων στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση αφορούν 2 γενικά λύκεια, 14 ΕΠΑΛ, 6 Λυκειακές Τάξεις και 1 Εργαστηριακό Κέντρο. Παράλληλα, πανελλαδικά καταργούνται 1 γυμνάσιο, 1 Εργαστηριακό Κέντρο και 3 ΕΠΑΛ, ενώ την ίδια στιγμή συγχωνεύονται 8 Γυμνάσια και 6 ΕΠΑΛ.

Πέραν όμως αυτών, για την Αιτωλ/νία προβλέπονται μόνο ιδρύσεις, όπως προαναφέραμε, και συγκεκριμένα ιδρύονται:
Νηπιαγωγεία:
Μονοθέσιο Δρυμού
Μονοθέσιο Κυπαρίσσου

Γυμνάσια -Γενικά Λύκεια:
6ο Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Αγρινίου
Επαγγελματικά Λύκεια:
Εσπερινό ΕΠΑΛ Αγρινίου

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΣ

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr