ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΗ Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στο Αγρίνιο από τον ΟΤΕ

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στο Αγρίνιο από τον ΟΤΕ

Διανομή γλαστρών και λουλουδιών έγινε χθες το πρωί έξω από τον ΟΤΕ στο Αγρίνιο από τα μέλη του Πολιτιστικού Κέντρου Συνταξιούχων ΟΤΕ Αγρινίου με αφορμή
την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Με αφορμή την χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, το Πολιτιστικό Κέντρο Συνταξιούχων ΟΤΕ Αγρινίου διένειμε δωρεάν γλάστρες και λουλούδια έξω από το κτήριο του ΟΤΕ, στο κέντρο του Αγρινίου.

Από νωρίς το πρωί πολλοί διερχόμενοι ενημερώθηκαν για την Παγκόσμια Ημέρα και πήραν και από μια γλάστρα για το σπίτι τους.
Πανελλαδικά, κάθε σύλλογος συνταξιούχων του ΟΤΕ αποφάσισε να προχωρήσει σε κάποια δραστηριότητα προς όφελος του κοινωνικού συλλόγου και του περιβάλλοντος. Σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας έγινε καθαρισμός των παραλιών, σε άλλα καθαρισμός δασυλλίων κ.λ.π. Για την ενέργεια του Πολιτιστικού Κέντρου Συνταξιούχων ΟΤΕ Αγρινίου, ο πρόεδρος κ. Γιάννης Παπούλιας δήλωσε: «Τα πολιτιστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα κάνουν συμβολική εξόρμηση σε θάλασσες, δάση για την ημέρα του περιβάλλοντος. Εδώ στο Αγρίνιο αποφασίσαμε σαν Δ.Σ. να μοιράσουμε γλάστρες στο κοινό έξω από το κτήριο μας. Θέλουμε να δείξουμε ότι αξίζουμε ένα καλύτερο περιβάλλον γιατί ζωή χωρίς περιβάλλον δεν υπάρχει και περιβάλλον χωρίς ζωή επίσης δεν υπάρχει. Μαζί μας είναι και ο Δημήτρης Παμπούρης, επίτιμο μέλος του Πολιτιστικού μας Κέντρου και πατέρας των Πολιτιστικών Κέντρων όλης της Ελλάδος, είναι αυτός που δημιούργησε και τα 52 Πολιτιστικά Κέντρα».
Ο κ. Δημήτρης Παμπούρης δήλωσε: «Εμείς επιλέξαμε σαν ένα κομμάτι προβολής του περιβάλλοντος του νομού να προβάλουμε το βελανιδιδάσος του Ξηρομέρου, το οποίο είναι το μεγαλύτερο βελανιδιδάσος ήμερης βελανιδιάς στα Βαλκάνια και ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης. Με την συμβολική αυτή κίνηση θέλουμε να δώσουμε το μήνυμα στον κόσμο ότι το περιβάλλον έχει ανάγκη από την προστασία μας και ότι αν δεν το προστατέψουμε, σε λίγα χρόνια το περιβάλλον θα είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας».
Ο Γενικός Γραμματέας του Πολιτιστικού Κέντρου για 9 χρόνια και μέλος του Δ.Σ. της Πολιτιστικής Ένωσης Εργαζομένων ΟΤΕ Ελλάδας κ. Παναγιώτης Νάκας δήλωσε: «Όλα τα πολιτιστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα κάνουν συμβολικές δραστηριότητες σε παραλίες και δάση και προχωρούν σε δενδροφυτεύσεις. Στο Αγρίνιο, έξω από το κτήριο του ΟΤΕ διανείμαμε γλάστρες στους πολίτες. Η κίνηση είναι συμβολική. Η ουσία είναι να δείξουμε σε όλους ότι χωρίς καθαρό περιβάλλον δεν υπάρχει ζωή».

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr