ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη Ελλαδα«Η ΜΟΔ ως εργαλείο υποστήριξης του ΕΣΠΑ»: Ενημερωτική συνάντηση στην Πάτρα στις 11 Δεκεμβρίου

«Η ΜΟΔ ως εργαλείο υποστήριξης του ΕΣΠΑ»: Ενημερωτική συνάντηση στην Πάτρα στις 11 Δεκεμβρίου

«Η ΜΟΔ ως εργαλείο υποστήριξης του ΕΣΠΑ»: Ενημερωτική συνάντηση στην Πάτρα στις 11 Δεκεμβρίου

Η Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ Α.Ε.) διοργανώνει σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ενημερωτική συνάντηση με τίτλο «Η ΜΟΔ ως εργαλείο υποστήριξης του ΕΣΠΑ», η οποία θα  πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου στην Πάτρα.

Στη συνάντηση θα απευθύνει διαδικτυακό χαιρετισμό ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας κ. Νίκος Παπαθανάσης.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ακόμα οι:

Νεκτάριος ΦΑΡΜΑΚΗΣ, Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας

Δημήτρης ΣΚΑΛΚΟΣ, Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ

Λάζαρος ΚΥΡΙΖΟΓΛΟΥ, Πρόεδρος ΚΕΔΕ

Χρήστος ΜΠΟΥΡΑΣ, Πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών

Γιώργος ΣΤΑΣΙΝΟΣ, Πρόεδρος ΤΕΕ Ελλάδας

Ο Πρόεδρος της ΜΟΔ κ. Βασίλης Σιαδήμας θα πραγματοποιήσει ομιλία με τίτλο «Η  ΜΟΔ στο πλευρό της δημόσιας διοίκησης για την αποτελεσματική διαχείριση και υλοποίηση του ΕΣΠΑ – Υποστηρικτικά εργαλεία και δράσεις».

Στο πρώτο μέρος της ενημερωτικής συνάντησης, ανώτερα στελέχη της ΜΟΔ θα επεξηγήσουν τον ρόλο της Μονάδας και θα ενημερώσουν για τις υποστηρικτικές υπηρεσίες που παρέχει σε δημόσιους φορείς που υλοποιούν έργα ΕΣΠΑ, ενώ ο Δήμαρχος της Ηρωικής Νήσου Ψαρών, κ. Κωνσταντίνος Βρατσάνος, θα μιλήσει σε διαδικτυακή σύνδεση για τη δική του εμπειρία από τη συνεργασία µε τη ΜΟΔ.

Στο δεύτερο μέρος, εκπρόσωποι φορέων θα πραγματοποιήσουν ομιλίες για σημαντικά θέματα που απασχολούν την τοπική αυτοδιοίκηση, όπως τη διαχείριση αστικών λυμάτων και στερεών αποβλήτων και τον ρόλο της καινοτομίας και της ψηφιακής τεχνολογίας στην αντιμετώπιση των αναγκών των τοπικών φορέων. Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση όπου θα συζητηθούν οι ευρύτερες ανάγκες των Δήμων και άλλων δημοσίων φορέων που είναι δικαιούχοι του ΕΣΠΑ στηνΠεριφέρεια Δυτικής Ελλάδας και θα διερευνηθούν οι δυνατότητες υποστήριξής
τους από τη ΜΟΔ.

Οι παρευρισκόμενοι, Δήμαρχοι και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλων φορέων από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, θα έχουν τη δυνατότητα να παρέμβουν ενεργά στη συζήτηση και να υποβάλλουν ερωτήματα προς τους ομιλητές.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της ενημερωτικής συνάντησης εδώ.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά την ενημερωτική συνάντηση

– στο κανάλι της ΜΟΔ στο YouTube:
https://www.youtube.com/@modmou

– στη σελίδα της ΜΟΔ στο Facebook:
https://www.facebook.com/events/1182424682562269

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τη ΜΟΔ

Η ΜΟΔ ΑΕ είναι ανώνυμη μη κερδοσκοπική εταιρία του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Στόχος της είναι η ενίσχυση της Δημόσιας Διοίκησης στην αποτελεσματική διαχείριση του ΕΣΠΑ και άλλων αναπτυξιακών προγραμμάτων παρέχοντας στις Ειδικές Υπηρεσίες του ΕΣΠΑ εξειδικευμένο προσωπικό, εκπαίδευση, πρότυπα εργαλεία & οργανωτικά συστήματα, πληροφοριακά συστήματα και υλικοτεχνική υποδομή.

Η ΜΟΔ στηρίζει επίσης και φορείς που υλοποιούν έργα του ΕΣΠΑ (δικαιούχους). Ειδικά για τους Δήμους της χώρας έχει αναπτύξει, με έμφαση τις νησιωτικές, ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές, ένα ολοκληρωμένο πλέγμα υποστηρικτικών υπηρεσιών που περιλαμβάνει επιτόπου ή εξ αποστάσεως συμβουλευτική υποστήριξη για την ωρίμανση των έργων, εκπαίδευση, τεχνικά εργαλεία και οδηγούς καθώς και νομική υποστήριξη.

Δραστηριοποιείται ιδιαίτερα στους τομείς διαχείρισης στερεών και υγρών αποβλήτων, πόσιμου νερού, βιοποικιλότητας, ενεργειακών αναβαθμίσεων, κτιριακών και οδικών έργων, χωρικών αναπλάσεων και δράσεων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

Από το 2020 η ΜΟΔ διαθέτει και Τεχνική Υπηρεσία. Αδύναμοι δικαιούχοι, κυρίως ΟΤΑ, μπορούν να απευθύνονται στη ΜΟΔ για την ανάθεση, επίβλεψη και παραλαβή τεχνικών μελετών καθώς και τη δημοπράτηση, επίβλεψη και παραλαβή τεχνικών έργων.

Δείτε εδώ μερικά από τα έργα που έχει στηρίξει η ΜΟΔ σε Δήμους: https://otasupport.mou.gr/Pages/maps.aspx

Η ΜΟΔ συγχρηματοδοτείται κατά ~80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ