ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα Νεα«Οι μισοί δάσκαλοι θα πάνε στην κόλαση»

«Οι μισοί δάσκαλοι θα πάνε στην κόλαση»

Το 12ο δημοτικό σχολείο Αγρινίου παρουσίασε χθες στο Παπαστράτειο Μέγαρο το βιβλίο του εκπαιδευτικού Δημήτρη Σπύρου, με τίτλο «Οι μισοί δάσκαλοι θα πάνε στην κόλαση»

 

Παρουσιάστηκε χθες το απόγευμα στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου το βιβλίο του εκπαιδευτικού Δημητρίου Σπύρου με τίτλο «Οι μισοί δάσκαλοι θα πάνε στην κόλαση». Η συγκεκριμένη παρουσίαση απευθυνόταν στο ευρύ αναγνωστικό κοινό, αφού την προηγούμενη Τετάρτη προηγήθηκε η παρουσίαση του ίδιου βιβλίου στους εκπαιδευτικούς του 12ου δημοτικού σχολείου, που διοργάνωσε την βιβλιοπαρουσίαση και στους  εκπαιδευτικούς του 5ου δημοτικού και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των δύο σχολείων.

 

Η πρώτη προσέγγιση του βιβλίου είναι επιστημονική και αφορά την ιστορία της εκπαίδευσης και η δεύτερη έρχεται μέσα από την παρουσίαση αληθινών περιστατικών ακραίας και άδικης τιμωρίας των μαθητών σε παλαιότερες δεκαετίες.

Στηλιτεύει δηλαδή, μέσα από τις ιστορίες αυτές τις καταστάσεις βίας και θέλει να βγάλει στην επιφάνεια ότι τα σχολεία πρέπει να είναι χώρος συνάντησης προσώπων. Πρέπει στα σχολεία να υπερισχύει η αλληλεγγύη και αλληλοβοήθεια μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών.

Παράλληλα, στηλιτεύει την παλιά εποχή όπου ακόμη και η ελληνική κοινωνία συνηγορούσε στο ξύλο, ενώ ο συγγραφέας βαδίζει και στα σημερινά δεδομένα όπου όχι μόνο δεν επιτρέπεται η βία, το ξύλο στο σχολείο, αλλά το καταδικάζει και η κοινωνία.

Την παρουσίαση του βιβλίου την έκανε ο καθηγητής και σχολικός σύμβουλος μαθηματικών κ. Κων/νος Νάκος, ενώ ομιλητές ήταν ο Επίκουρος Καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας κ. Κώστας Κονταξής, η τέως Γενικός Επιθεωρητής Μ.Ε. Φιλόλογος κα Ουρανία Λανάρα, η φιλόλογος και πρώην διευθύντρια του Λυκείου Παραβόλας κα Κων/να Σκανδάλου – Κορδολαίμη και ο διευθυντής του 12ου Δημοτικού Σχολείου κ. Φώτιος Χριστοδούλου. Στην βιβλιοπαρουσίαση παρευρέθηκε και η αντιδήμαρχος πολιτισμού κα Μαρία Παπαγεωργίου.

 

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr