Η μεταρρύθμιση στην Παιδεία συνεχίζεται με καταλήψεις και το webex κλειστό!
Ο νόμος λέει πως όταν κάποιοι πετύχουν να καταλάβουν ένα σχολείο, τα μαθήματα γίνονται κανονικά μέσω webex
Όντας στον δικό του... μεταρρυθμιστικό κόσμο, τόσο το Yπουργείο Παιδείας όσο και ο ίδιο ο υπουργός-και ψηφιακός γκουρού- κ. Πιερρακάκης, αποφάσισαν να "επικοινωνήσουν" το γεγονός ότι έπεσε η πρώτη αποβολή για χρήση κινητού σε ελληνικό σχολείο, συγκεκριμένα σε πειραματικό σχολείο της Πάτρας.
Πρώτα και κύρια, πόσο πάει στοίχημα ότι τις επόμενες ώρες και μέρες το θέμα αυτό θα πάρει έκταση και θα γίνουν... αγώνες ώστε να μην ισχύσει η αποβολή, παραστάσεις με πανό έξω από τα σχολεία κλπ. Επειδή, δε, πρόκειται και για την παραδοσιακά προοδευτική Πάτρα, δεν θα είναι καθόλου περίεργο να δούμε και τον δήμαρχο της πόλης να... παλεύει για να μπορεί το κάθε παιδί να μην τηρεί τον νόμο.
Αλλά ας μην ξεφύγουμε. Το θέμα μας είναι η δήθεν μεταρρύθμιση που θα γινόταν φέτος με αυστηροποίηση των κανονισμών και άλλα τέτοια παραμύθια χωρίς δράκο.
Ποιο ήταν το αποτέλεσμα και φέτος στις 18 Σεπτεμβρίου, όπως κάθε τέτοια μέρα εδώ και μια δεκαετία μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα;
Τα σχολεία των "μεγάλων" παιδιών στο Αγρίνιο ήταν κλειστά! Για την ακρίβεια είχαν καταληφθεί, όπως σωστά πρέπει να αναφέρουμε για να περιγράψουμε τι συμβαίνει όταν ελάχιστα παιδιά αποφασίζουν για τα υπόλοιπα. Τα σχολεία καταλαμβάνονται από μειοψηφίες, δεν "τελούν υπό κατάληψη", διότι αυτή η περιγραφή υπαινίσσεται συναίνεση και συναπόφαση.
Όπως κάθε άλλη χρονιά, λοιπόν, με Αριστερά ή Δεξιά στην εξουσία, κάποιοι έκαναν το δικό τους κομμάτι και επέβαλαν την δική τους εξουσία που σημαίνει ότι για μια υπόθεση που τελεσιδίκησε και διέλυσε και την συμμορία της Χρυσής Αυγής (από το οργανωμένο κράτος, κάτι που μάλλον ενοχλεί) τα σχολεία σήμερα δεν άνοιξαν γιατί από τις 5 τα χαράματα κάποια παιδιά πήγαν και μπλόκαραν τις εισόδους.
Οπότε, τι ακριβώς άλλαξε; Ποια είναι η μεταρρύθμιση στην Παιδεία όταν πας σχολείο αν θέλουν κάποιοι που σηκώνονται 5 η ώρα για τον... αγώνα;
Άσε που το ανέκδοτο είναι και η ψηφιακή επανάσταση... Ο νόμος λέει πως όταν κάποιοι πετύχουν να καταλάβουν ένα σχολείο, τα μαθήματα γίνονται κανονικά μέσω webex, το οποίο το μάθαμε από την πανδημία. Ε, λοιπόν, έγιναν μερικά μαθήματα για τα μάτια του κόσμου, όχι μόνο γιατί τα παιδιά δεν μπήκαν αλλά γιατί και αρκετοί καθηγητές δεν το είδαν και πολύ ζεστά!
Και η ζωή συνεχίζεται, μαζί της και η καθ' ημάς δήθεν δημόσια Παιδεία για όλους.
Εφημερίδα «Συνείδηση»