ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΗ Λιμνοθάλασσα του Αιτωλικού εκπέμπει SOS!

Η Λιμνοθάλασσα του Αιτωλικού εκπέμπει SOS!

Την Κυριακή 01/06/2014 στο Αιτωλικό με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου «Το Αιτωλικό», πραγματοποιήθηκε μια εξαιρετικά χρήσιμη ημερίδα σχετικά με την Λιμνοθάλασσα του Αιτωλικού και το περιβάλλον της. Η επιστημονική παρουσίαση και τεκμηρίωση των δεδομένων της περιοχής από τον καθηγητή κ. Ι. Ζαχαριά καταδεικνύει αφενός το μεγάλο πρόβλημα επιβάρυνσης – ιδιαίτερα στην περιοχή του βιολογικού καθαρισμού – και το γεγονός της ανάγκης λήψης άμεσων μέτρων αφετέρου. Τα προβλήματα της λειτουργίας του ΒΙΟ.ΚΑ, της εκβάθυνσης του Διαύλου, της άρσης των αναχωμάτων, της ορθολογικότερης χρήσης των φυτοφαρμάκων, της βέλτιστης διαχείρισης του αρδευτικού δικτύου, του καθαρισμού των νερών και της ανανέωσης των υδάτων ήταν και είναι ακόμη και σήμερα στην ημερήσια διάταξη. Η προτεινόμενη λύση για χρήση φυσικού ζεόλιθου– όταν απομακρυνθούν ο ΒΙΟ.ΚΑ και τα αντλιοστάσια – πρέπει να ειδωθεί με την δέουσα επιστημονική προσέγγιση και σοβαρότητα.
Ο Συνδυασμός μας «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» εκπροσωπήθηκε στην ημερίδα από τον επικεφαλής Πάνο Παπαδόπουλο και τα στελέχη του Ευδοξία Παρασκευά, Γ. Κομζιά και Ανδ. Κουτσόπουλο. Στο σημείο αυτό οφείλουμε να επισημάνουμε την παντελή απουσία Δημοτικής Αρχής, απερχόμενης και νέας των υπολοίπων υποψηφίων – πλην του Θ. Μαργαρίτη – και ελπίζουμε κάτι τέτοιο στο επόμενο χρονικό διάστημα να μην αποτελέσει τον κανόνα της αυτοδιοικητικής παρουσίας όλων όσων διεκδίκησαν την ψήφο των Δημοτών μας.
Εμείς σε κάθε περίπτωση θα συνεχίσουμε με διαρκή παρουσία θέσεις και προτάσεις. Η Λιμνοθάλασσα του Αιτωλικού είναι στο κόκκινο! Εκπέμπει SOS και η αδιαφορία δεν είναι ο καλύτερος σύμβουλος για την αντιμετώπιση του προβλήματος!
Η πρότασή μας είναι στο επόμενο χρονικό διάστημα όλοι να καθίσουμε κάτω να συζητήσουμε τα βήματα που πρέπει να γίνουν. Κανείς δεν περισσεύει και όλοι μπορεί να είμαστε χρήσιμοι! Ας το τολμήσουμε λοιπόν.

Συνδυασμός Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr