ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑθλητικα ΝεαΟι Γυμναστές της Α΄Κατηγορίας

Οι Γυμναστές της Α΄Κατηγορίας

Η ανάγκη για άνοδο του επιπέδου στο Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο «επέβαλε» τα τελευταία χρόνια την  ύπαρξη Γυμναστών, ώστε οι προπονητές να έχουν ένα ακόμα «όπλο» στα χέρια τους. Πολλές ομάδες  φροντίζουν να καλύψουν αυτή τη θέση, έστω κι αν «ματώσουν» ακόμα πιο πολύ οικονομικά. Παράλληλα και αρκετοί Γυμναστές κατανοούν τη δυσκολία των ομάδων για μεγάλες δαπάνες και δεν προβάλλουν υπέρογκες  απαιτήσεις.

Στην Α΄Κατηγορία της Αιτωλοακαρνανίας οι περισσότερες ομάδες διαθέτουν Γυμναστή στο πλευρό των τεχνικών τους, ενώ σε άλλες ο προπονητής είναι και Γυμναστής έχοντας αποφοιτήσει από το ΤΕΦΑΑ. Η συνεργασία και η συμβολή των Γυμναστών είναι πιο αποδοτική όταν υφίστανται δύο παράμετροι: να διαθέτουν  οι ίδιοι τις απαραίτητες ποδοσφαιρικές γνώσεις, αλλά και να έχει ο προπονητής την δυνατότητα να αξιοποιήσει αυτές  τις γνώσεις του συνεργάτη του.

Πάντως, συνήθως οι Γυμναστές δεν βρίσκονται στα «φώτα» της δημοσιότητας, ωστόσο η δουλειά τους είναι καθοριστική και πολύ σημαντική. Ένας λόγος παραπάνω να καταγραφούν οι υπάρχοντες φέτος στην Α΄ΕΠΣΝΑ.

Η Α.Ε. Μεσολογγίου ξεκίνησε με τον Νίκο Φαναριώτη, ο οποίος στη πορεία αναχώρησε για την Αθήνα και τις Ακαδημίες του Θοδωρή Παχατουρίδη. Έτσι ήλθε στην ομάδα ένας έμπειρος και με παραστάσεις από Επαγγελματικές Κατηγορίες Γυμναστής, ο Μάκης Κωνσταντάτος.

Στον Όμηρο δίνεται γενικότερα μεγάλη σημασία στην επάνδρωση σε πολλά πόστα, αφού η ομάδα διαθέτει μέχρι και Φυσικοθεραπευτή. Άρα δεν θα μπορούσε να μην υπάρχει Γυμναστής κι αυτός είναι ο Χρήστος Ζαπάντης, με πραγματικά πολλές επιστημονικές και εξειδικευμένες γνώσεις.

Ο Αστέρας,  στη Ναύπακτο, μέχρι τώρα απολάμβανε μεγάλη βοήθεια στον τομέα αυτό. Ο καθηγητής πανεπιστημίου Μένιος Σωτηρόπουλος και κυρίως ο γιός του Αντώνης πλαισίωναν τον προπονητή. Όμως το τελευταίο διάστημα δεν φαίνεται δυνατόν να καλυφθούν οι οικονομικές αξιώσεις του δεύτερου και πιθανόν η συνεργασία να μην συνεχιστεί. Σε μια τέτοια εξέλιξη ίσως αναζητηθεί άλλος Γυμναστής.

Όχι μόνο φέτος στην μεγάλη Κατηγορία, αλλά από πέρσι ακόμα η Φλόγα Παλαιομάνινας είχε τον Θωμά Καρτσακλή στο πλευρό του προπονητή και συνεχίζει με τη παρουσία του να έχει αξιολογηθεί ως ευεργετική.

Γυμναστή έχουν και οι δύο νεοφώτιστες ομάδες του Θέρμου και του Ευηνοχωρίου. Στον Απόλλωνα ο Αλέξανδρος Κοντός και στην Ακαδημία ο Δημήτρης Ξηρός. Στο Αγγελόκαστρο υπάρχει ο ντόπιος Νίκος Σαραντόπουλος.

 

Σε τρεις ομάδες ο προπονητής έχει και την ιδιότητα του Γυμναστή. Στον Αετό Σταμνάς ο Βασίλης Παστρωμάς, στον Απόλλωνα Δοκιμίου ο Πάνος Τούρκας και στον Προμηθέα Γαβρολίμνης ο Ανδρέας Καλαβριζιώτης.

Τέσσερις οι ομάδες που δεν έχουν συνεργασία με Γυμναστή, τουλάχιστον όχι σε μόνιμη βάση και ο λόγος… αυτονόητος:  Ο Ολυμπιακός Παναιτωλίου, η Δόξα Καινουρίου, ο Άρης Αιτωλικού και ο Ατρόμητος Αντιρρίου.

 

Γιώργος Παπαϊωάννου

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr