«Η Ευρώπη των Μουσείων»: Ταυτότητα, αξιοπιστία, βιωσιμότητα στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο στην Ακρόπολη

Tο Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυσή του, διοργανώνει Ευρωπαϊκό Συνέδριο με…

5915016-scaled-1

Tο Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυσή του, διοργανώνει Ευρωπαϊκό Συνέδριο με θέμα: «Η Ευρώπη των Μουσείων. Νέος ορισμός-νέες προοπτικές: Ταυτότητα, αξιοπιστία, βιωσιμότητα» στις 12 και 13 Δεκεμβρίου 2023, στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης «Δημήτριος Παντερμαλής».

Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και οργανώνεται σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση ICOM-Europe και τα Εθνικά Τμήματα του ICOM Γαλλίας και Κύπρου, καθώς και με την υποστήριξη των Εθνικών Τμημάτων Γερμανίας, Ιταλίας, Βελγίου, Ρουμανίας, Γεωργίας, Μολδαβίας, Ουκρανίας και της Διεθνούς Επιτροπής για την Εκπαίδευση και Πολιτιστική Δράση στα Μουσεία (ICOM/CECA).

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, το θέμα του συνεδρίου ανταποκρίνεται στις βασικές αρχές που έχει καθορίσει το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων στο Σχέδιο Στρατηγικής που εκπονήθηκε για την εξαετία 2023-2028. Μέσα από τις τρεις συνεδρίες με θέμα «ταυτότητα, αξιοπιστία, βιωσιμότητα», έχει ως στόχο να διερευνήσει τις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα μουσεία μετά την πανδημία, αλλά και τις νέες προοπτικές που ανοίγονται, οι οποίες και θα διαμορφώσουν τη φυσιογνωμία τους στο άμεσο μέλλον.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία αλλά και διαδικτυακά. Γλώσσες του συνεδρίου είναι η ελληνική, η αγγλική και η γαλλική. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Ελληνικού Τμήματος

Πηγή: ertnews.gr