ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑθλητικα ΝεαΗ επόμενη μέρα στο τοπικό ποδόσφαιρο

Η επόμενη μέρα στο τοπικό ποδόσφαιρο

Η Α.Ε. Μεσολογγίου έχει υποβιβαστεί και μαθηματικά από την Γ΄Εθνική στο τοπικό πρωτάθλημα, όπως και ο Άρης Αιτωλικού. Παράλληλα ο Όμηρος Νεοχωρίου μετά την ήττα στην Άρτα (φωτο) έχει πλέον λίγες πιθανότητες να ανέβει στη Κατηγορία αυτή και το ενδεχόμενο η Αιτωλοκαρνανία να μην έχει εκπρόσωπο σε Εθνικές Κατηγορίες (πέραν του Παναιτωλικού στη Σούπερ Λιγκ) είναι παραπάνω από ορατό. Αυτό θα συνιστά μεγάλη αποτυχία του Νομού στα ποδοσφαιρικά δρώμενα, παρά τα «βήματα»  προόδου που έγιναν τα τελευταία χρόνια. Όπως φαίνεται δεν φτάνουν, αλλά αυτό θα αναλυθεί όταν θα ολοκληρωθούν όλες οι αγωνιστικές υποχρεώσεις. Το σίγουρο είναι πως τα δεδομένα δεν μπορούν να αλλάξουν πολύ και πως η ευθύνες δεν βαραίνουν αποκλειστικά τις ομάδες οι οποίες, παρά τη δυναμική τους,  θα βρεθούν χαμηλά. Άλλωστε η ύπαρξη δύο ομάδων στη Γ΄Εθνική είναι το ελάχιστο που πρέπει να προσδοκά το ποδόσφαιρο της Αιτωλοακαρνανίας.
Σ’ αυτό το χρονικό σημείο είναι καλό να θυμηθούμε ποιες οι συνέπειες από την διαγραφόμενη πραγματικότητα. Διαγραφόμενη και όχι οριστική, αφού υπάρχει η ελπίδα να μην μειωθούν οι όμιλοι της Γ΄Εθνικής, να μην υποβιβαστεί  η ΑΕΜ και ίσως να ανέβει ο Όμηρος, κάτι που αποτελεί  το καλύτερο δυνατό σενάριο.
Αν δεν υπάρξει ομάδα του Νομού στη Γ΄Εθνική, τότε υποβιβάζεται και η ΑΕΚ Αγίου Κωνσταντίνου από την Α΄Κατηγορία στη Β΄, από την οποία ταυτόχρονα δεν θα ανέβει ο Θέρμιος Απόλλων. Επίσης δύο εκ των Ελαιόφυτο, Θύρειο, Ματαράγκα θα βρεθούν στην Γ΄ΕΠΣΝΑ κι αυτό θα ξεκαθαρίσει την Τετάρτη με την ολοκλήρωση των play out μετά τον αγώνα Ελαιόφυτο – Θύρειο.
Στην περίπτωση που μία ομάδα μας παίζει στη Γ΄Εθνική, η ΑΕΚ δεν υποβιβάζεται, αλλά δεν ανεβαίνει το Θέρμο. Επίσης από τους τρεις των play out θα υποβιβαστεί μόνο μία ομάδα. Βέβαια στην περίπτωση που η Αιτωλοακαρνανία βρεθεί την επόμενη σεζόν με δύο ομάδες της στη Γ΄Εθνική, δεν θα υποβιβαστεί καμία από τις προαναφερόμενες των τοπικών πρωταθλημάτων και επιπλέον το Θέρμο θα βρεθεί στην Α΄ΕΠΣΝΑ.A

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr