ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑθλητικα ΝεαΟι έμπειροι και ο Ράφαελ

Οι έμπειροι και ο Ράφαελ

Η έλευση του Φώτη Κωστούλα στο Αγρίνιο θεωρείται ως απαραίτητη για να «τρέξουν» θέματα του Παναιτωλικού, αλλά παράλληλα έγιναν και γίνονται επαφές που αφορούν το υπάρχον ρόστερ. Προτεραιότητα φαίνεται να έχει δοθεί στις υποθέσεις Καμαρά, Τζούνιορ, Σφακιανάκη και Ράφαελ.

Η κάθε μία είναι διαφορετική περίπτωση και διαφορετικά αντιμετωπίζεται από την ΠΑΕ.  Άλλωστε και η αναμονή του προέδρου του Παναιτωλικού είναι – εν μέρει – διαπραγματευτικός ελιγμός για να κερδηθεί χρόνος. Βέβαια σε υποθέσεις όπως του Καμαρά ίσως και φέτος σταθεί καταλυτική η παρουσία του Κωστούλα.
Σχετικά με τον Ράφαελ τίποτα δεν δείχνει πως οι δρόμοι του με τον Παναιτωλικό θα χωρίσουν. Σύμφωνα δε με πληροφορίες όλες οι διαπραγματεύσεις μέχρι τώρα έχουν γίνει σε άριστο κλίμα και απομένουν λεπτομέρειες για την υπογραφή συμβολαίου. Ο Καμαρά είναι πιο δύσκολη περίπτωση. Προέκυψε διαφορά στο οικονομικό από τις πρώτες επαφές, αλλά αυτό δεν προξενεί έκπληξη καθώς και στις δύο  από τις τρεις προηγούμενες φορές (1012, 2013) οι συζητήσεις ξεκίνησαν με μεγάλη απόσταση των δύο πλευρών. Μάλιστα αυτή τη φορά η διαφορά είναι αισθητά πιο μικρή.
Ο Τζούνιορ με τον Σφακιανάκη αποτελούν  παίκτες που η παραμονή τους είναι αλληλένδετη. Ο πρώτος ήταν καταλυτικός παίκτης στα ¾ της σεζόν και ο δεύτερος έδωσε λύσεις σε δύσκολες αποστολές, που δύσκολα θα έδινε κάποιος άλλος. Πρόθεση της ΠΑΕ είναι να μην παραμείνουν και οι δύο, ή αν συμβεί να έχει μικρό κόστος για τα ταμεία της. Προς το παρόν δεν φαίνεται εύκολο. Διότι τόσο ο Βραζιλιάνος όσο και ο Σφακιανάκης είναι θετικοί στο να μείνουν, αλλά όχι… τσάμπα. Ειδικά ο Τζούνιορ που αναγκάζεται να βρίσκεται μακριά από τη χώρα του. Η πλευρά του προπονητή δείχνει μεγαλύτερη προτίμηση στον Έλληνα μέσο, ίσως για να προσφέρει συγκεκριμένες βοήθειες,  με την προϋπόθεση να αποκτηθεί ικανότατος μέσος από το εξωτερικό  στον άξονα. Στη Διοίκηση είναι προτιμότερη  η παραμονή του Τζούνιορ, αλλά η επιθυμία του να αγωνίζεται βασικός έχει φέρει ενστάσεις από την πλευρά του Χάβου. Με βάση τα σημερινά δεδομένα οι συζητήσεις του Τζούνιορ με τον Κωστούλα και η κατάληξή τους, σε συμφωνία ή όχι, θα καθορίσουν και τα υπόλοιπα.
Κενό στα δεξιά

Μέρα με τη μέρα μειώνονται οι πιθανότητες παραμονής του Γκάλο, αφού η μεταγραφή του από την Μπράγκα στον Παναθηναϊκό αναφέρεται και σε ΜΜΕ της Πορτογαλίας. Από τον Παναιτωλικό διαρρέεται πως τίποτα δεν έχει χαθεί οριστικά και είναι άγνωστο αν σκοπεύει να επανέλθει δυναμικά. Σίγουρα τροχοπέδη σε τέτοιες σκέψεις αποτελεί και η επιθυμία του ίδιου του ποδοσφαιριστή να πάει στον Παναθηναϊκό, που σημαίνει ότι προβάλει μεγαλύτερες οικονομικές απαιτήσεις. Σύμφωνα δε με ισχυρισμούς μάνατζερ ο Παναιτωλικός ήδη ψάχνει για αντικαταστάτη στο εξωτερικό και τον ευνοεί το γεγονός ότι ο Τσαμπούρης.  που βρίσκεται ψηλά στην εγχώρια λίστα, έχει για λίγο καιρό ακόμα αγωνιστικές υποχρεώσεις  (play offs) με τον Αστέρα Τρίπολης.
Στο μεταξύ η πρωτοβάθμια  Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκ επέβαλε χρηματικό πρόστιμο 3.250 ευρώ στην ΠΑΕ Παναιτωλικός για την αναμέτρησης με τον ΟΦΗ. Αναλυτικά η ανακοίνωση για την ποινή στον Παναιτωλικό αναφέρεται: «ΠΑΕ Παναιτωλικός: Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της συνολική χρηματική ποινή τριών χιλιάδων διακοσίων πενήντα ευρώ».

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr