ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτικα Νεα«Οι Έλληνες έχουν ευρωπαϊκή συνείδηση»

«Οι Έλληνες έχουν ευρωπαϊκή συνείδηση»

Συνέντευξη ευρωβουλευτού Ρόδης Κράτσα στον Δυτικά FM 96.1
«Ο ελληνικός λαός προσδοκά μια καλύτερη και δυνατότερη Ευρώπη»

Στο Αγρίνιο παραβρέθηκε χθες η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά την περίοδο 2007-2012, όπου συμμετείχε σε φιλική συζήτηση στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας με θέμα «Η Ευρώπη που θέλουμε και οι ευρωεκλογές του Μαΐου». Σήμερα, η κ. Κράτσα θα μεταβεί στο Μεσολόγγι όπου θα παραστεί στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της εξόδου.
Η κ. Κράτσα παραχώρησε τηλεφωνική συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Δυτικά FM 96.1», όπου μίλησε για την ανάγκη μέσω των επερχόμενων ευρωεκλογών να ενισχυθεί η πίστη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς όπως είπε «Οι Έλληνες έχουν ευρωπαϊκή συνείδηση και η χώρας μας είναι αναπόσπαστο πολιτισμικό κομμάτι της Ευρώπης».
Η κ. Κράτσα μίλησε επίσης για την συνάντηση των προκλήσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης με την Ευρώπη και τα οφέλη που θεωρείται ότι έχει επιφέρει η συμμετοχή της χώρας στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Τάχθηκε εναντίον του «λαϊκισμού και της ψήφου διαμαρτυρίας» και ζήτησε «η ψήφος μας να πάει προς θετικές δυνάμεις». Υποστήριξε μάλιστα την άποψη πως οι αντι-ευρωπαϊκές φωνές στην πραγματικότητα αποτελούν «προσδοκία και απαίτηση για μια καλύτερη Ευρώπη». Χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα επιτυχημένο το εξάμηνο της ελληνικής προεδρίας της Ελλάδας, αφού όπως είπε «προχώρησε πολλά θέματα και ανέδειξε πολλές πρωτοβουλίες, όπως για τη θαλάσσια πολιτική».

Κώστας Καρακώστας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr