ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΗ Ελλάδα και «η παράλογη βία»…

Η Ελλάδα και «η παράλογη βία»…

Η Ελλάδα και «η παράλογη βία»…

Ένας Αιγύπτιος, τον οποίο είχε απολύσει η ναυτιλιακή εταιρεία όπου δούλευε για χρόνια, μπούκαρε σε γραφεία, δολοφόνησε τρία άτομα και στην συνέχεια έκανε και κάτι σωστό: αυτοκτόνησε και μας απάλλαξε όλους από τα έξοδα και τον χρόνο για να τον αναμορφώσουμε με τη Δικαιοσύνη μας.

Περιττό να πούμε ότι κάποιοι στα σάπια δίκτυα των μεγιστάνων, που χρησιμοποιούν σχεδόν οι πάντες, βρήκαν λόγια παρηγοριάς για τον δράστη γιατί ήταν, λέει, καημένος μετανάστης! Αν μάλιστα η ναυτιλιακή εταιρεία ήταν και κάποια από τις μεγάλες ή ήταν π.χ. ισραηλινών συμφερόντων, θα βρισκόταν πολλαπλάσιοι που θα δικαιολογούσαν την πράξη ανάγοντάς την στο αντάρτικο κατά του επάρατου καπιταλισμού.

Πάμε στο επόμενο. Με λίγες ώρες διαφορά, στα Εξάρχεια χθες μια παρέα από κουκουλοφόρους μπήκε σε ένα κατάστημα της περιοχής και το διέλυσε κυριολεκτικά, για ποιον λόγο λέτε;

Διότι είχε μέσα κάποια ακριβά κρασιά και λουλούδια (λειτουργούσε ακόμη και τμήμα sex shop όπως ακούστηκε) που όμως δεν έκαναν στον επαναστατικό χαρακτήρα τους, διότι, όπως έγραψαν στην “διακήρυξη” που τόσο πρόθυμα έπαιξαν τα κακά ΜΜΕ, δεν ανέχονται η γειτονιά τους (;) να φιλοξενεί καλά μαγαζιά! “Όχι στον εξευγενισμό (;) των Εξαρχείων”, έγραψαν τα παλαβά παιδιά των πλουσίων (συνήθως) από τα Βόρεια Προάστεια!

Κι έχει κι άλλο: λίγες ώρες πριν, κάποιοι με ανάλογη…κουλτούρα και ιδέες (;) βγήκαν από την Πανεπιστημιούπολη, περίπου σαν να βγήκαν από την Μόρντορ του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών και-απλά-έκαψαν τα πρώτα αμάξια βρήκαν μπροστά τους, έτσι χωρίς συγκεκριμένο μοτίβο ή διεκδίκηση, ανεξάρτητα από το αν ο ιδιοκτήτης ήταν πλούσιος ή φτωχός!

Λίγα μέτρα πιο κάτω ένας άνθρωπος δέχτηκε επίθεση κοντά στο Μοναστηράκι, γιατί φορούσε ένα φούτερ που έγραφε “575 Τάγμα Πεζοναυτών”! Για να μην αναφέρουμε τον…ταλαντούχο ηθοποιό Πάνο Βλάχο, ο οποίος είπε να παίξει το χαρτί “Άδωνης-Πορτοσάλτε” και να πει σαν καλός επαναστάτης ότι πρέπει να τους βάλουν “μέσα σε ένα σάκο”. Πω, πω τι εξέγερση…

Ποια είναι η παγίδα εδώ; Όλα τα παραπάνω μοιάζουν απλά με παράλογη βία ή με υπόθαλψη παράλογης βίας. Αλλά δεν είναι.

Πρόκειται για μια πολιτική σκέψη που διαπερνά τα πάντα στην χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ