ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτικα Νεα«Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη»

«Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη»

Συνέντευξη και ομιλία Μανώλη Κεφαλογιάννη – Ιωάννας Καλανζάκου Σημαντικό το διακύβευμα των ευρωεκλογών  – αιχμές κατά των ευρωσκεπτικιστών Την Αιτωλοακαρνανία και το Αγρίνιο επισκέφθηκαν χθες οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές με τη Νέα Δημοκρατία Μανώλης Κεφαλογιάννης και Ιωάννα Καλαντζάκου.

Οι δύο υποψήφιοι, μαζί με τον πρόεδρο της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Αγρινίου της Νέας Δημοκρατίας, Φώτη Τσόλκα και τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας, Κώστα Σύρρο, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, ενώ στη συνέχεια εκφώνησαν ομιλίες. Κοινό σημείο αναφοράς στις ομιλίες των κ.κ. Κεφαλογιάννη και Καλαντζάκου, η ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας και
Ο κ. Σύρρος καλωσόρισε τον κ. Κεφαλογιάννη και την κ. Καλαντζάκου, η οποία άνοιξε τη συνέντευξη τύπου παρουσιάζοντας σύντομα την συνδικαλιστική της πορεία που την οδήγησε να διεκδικεί την είσοδό της στο Ευρωκοινοβούλιο. Όπως είπε, «οι εκλογές για την Ευρωβουλή είναι κομβικής σημασίας για τη χώρα μας», καθώς αυτή βρίσκεται σε μια δυσχερή οικονομικά θέση με «πληγωμένη εικόνα». «Η Ελλάδα ανήκει στην ευρωπαϊκή οικογένεια», είπε στη συνέχεια η κ. Καλαντζάκου, ενώ πρόσθεσε ότι «η Ευρώπη αποτελεί την δεξαμενή ανεύρεσης λύσεων που θα οδηγήσουν στην κοινωνική συμμετοχή και την ισότιμη μεταχείριση της χώρας μας». Ολοκληρώνοντας την εισήγησήτης, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να υπάρξει αντίκρισμα των επιτευγμάτων της κυβέρνησης στην πραγματική οικονομία και δεσμεύτηκε, αν εκλεγεί, να συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις προς το σκοπό αυτό.
Ο κ. Κεφαλογιάννης από την πλευρά του, δήλωσε ευτυχής που βρίσκεται στην Δυτική Ελλάδα «μια περιοχή που έχει στείλει πολλά μηνύματα» όπως είπε, ενώ δήλωσε απογοητευμένος που έργα και υποδομές της περιοχής «δείχνουν να έχουν μείνει στην εποχή του Χαριλάου Τρικούπη». «Οι πολιτικοί είμαστε υποχρεωμένοι να απολογηθούμε για την κατάσταση αυτή και ειδικά για τους δρόμους», πρόσθεσε ο ίδιος στη συνέχεια.
Ερώτηση δέχθηκαν οι δύο υποψήφιοι για την Ευρωβουλή στις εκλογές του Μαΐου, για το πώς θεωρούν ότι θα μπορούσαν να συμβάλλουν στα ζητήματα της Αιτωλοακαρνανίας και της Δυτικής Ελλάδας γενικότερα, από τη θέση του Ευρωβουλευτή. Ο κ. Κεφαλογιάννης τοποθετήθηκε υπέρ της δημιουργίας ενός ισχυρού συνδυασμού Ευρωβουλευτών «ο οποίος θα μπορεί, πέρα από τα εθνικά να προωθήσει και περιφερειακά θέματα», ενώ εξαπέλυσε επίθεση εναντίων «ευρωσκεπτικιστών όπως ο ΣΥΡΙΖΑ» κάνοντας λόγο για «παύση επενδύσεων» που ξεκινούν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τέλος, ο Ηρακλειώτης βουλευτής είπε ότι μετά τη λύση του προβλήματος χρέους «με τη βοήθεια των εταίρων», το επόμενο ζήτημα με το οποίο θα πρέπει να απασχοληθεί η κυβέρνηση θα είναι «το δημογραφικό και η αλληλεγγύη των γενεών».
Η κ. Καλαντζάκου με τη σειρά της χαρακτήρισε τη Ευρωπαϊκή Ένωση ως «πηγή νομοθετημάτων» και τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία ανήκει «στην πιο ισχυρή ευρωπαϊκή οικογένεια». Όπως είπε, «απαιτείται μεγαλύτερη απόσπαση πόρων, αφού όλα τα έργα περνούν από το ΕΣΠΑ» και είπε πως αυτό που χρειάζεται είναι «να εισηγηθούμε και να επιδιώξουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εκταμίευση πόρων». «Η ευρωπαϊκή οικογένεια είναι κλειδί της ανάκαμψης», κατέληξε η ίδια.
Μετά την συνέντευξη τύπου προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι παραβρισκόμενοι πραγματοποίησαν ομιλία, όπου ανέπτυξαν στους πολίτες που συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του επιμελητηρίου, τις απόψεις τους για τις επερχόμενες εκλογές και τη σημασία που έχει η θετική ψήφος στήριξης και όχι η «ψήφος διαμαρτυρίας». Την πολιτική ομιλία άνοιξε ο Φώτης Τσόλκας, ο οποίος τάχθηκε υπέρ μιας ισχυρής «Ευρωπαϊκής Ένωσης των λαών», επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα ευρωσκεπτικισμού και επανέλαβε τη σημασία που έχει από τις εκλογές αυτές να βγει ενισχυμένη η ευρωπαϊκή ιδέα.

Κώστας Καρακώστας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr