Η… εκτόνωση των αγροτών (στην κάλπη) φοβίζει αρκετά

Ταμείο οι αγρότες από τη μεγάλη τους συγκέντρωση στο Σύνταγμα δεν μπορούν να κάνουν. Εξάλλου πριν το συλλαλητήριο η κυβέρνηση εν ολίγοις τους είπε «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος», επικαλούμενη τον (ανύπαρκτο) δημοσιονομικό χώρο.

Η… εκτόνωση των αγροτών (στην κάλπη) φοβίζει αρκετά

Ταμείο οι αγρότες από τη μεγάλη τους συγκέντρωση στο Σύνταγμα δεν μπορούν να κάνουν.

Εξάλλου πριν το συλλαλητήριο η κυβέρνηση εν ολίγοις τους είπε «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος», επικαλούμενη τον (ανύπαρκτο) δημοσιονομικό χώρο. Μένει να δούμε αν οι αγρότες που θα κληθούν να αποφασίσουν σήμερα στο Συντονιστικό τους, θα δώσουν συνέχεια με κινητοποιήσεις τοπικού χαρακτήρα. Ή αν, όπως εκτιμά η κυβέρνηση, το… κίνημα θα εκτονωθεί.

Προφανώς τα μπλόκα και τα συλλαλητήρια δεν είναι δυνατόν να έχουν πολύ μέλλον. Το ζήτημα όμως είναι που θα υπάρξει η εκτόνωση… Το πιο πιθανό είναι η εκτόνωση να στραφεί στην κάλπη των ευρωεκλογών, αφού είναι πιο «χαλαρή», καθώς δεν ψηφίζουμε για κυβέρνηση.

Ξέροντας ότι μέχρι τις ευρωεκλογές δεν μπορεί να δώσει κάτι άλλο στους αγρότες, η κυβέρνηση έχει αρχίσει να ρητορεύει υπέρ της μη χαλαρής ψήφου στις ευρωεκλογές. Οι αγρότες στις εθνικές εκλογές του 2023 εκτιμάται ότι ψήφισαν κατά 48% υπέρ της ΝΔ.

Στις ευρωεκλογές το ποσοστό θα είναι σίγουρα μικρότερο, για αυτό και η κυβέρνηση τα περί μη χαλαρής ψήφους τα απευθύνει σε άλλες κοινωνικές ομάδες, προκειμένου να μην ανοίξουν και άλλες «τρύπες» στη «δεξαμενή» των ψηφοφόρων της…

Εφημερίδα "Συνείδηση"

Θα έκανε και το Πλατυγιάλι στους Ινδούς, αν δεν ήταν τόσο απομονωμένο