Η διαμαρτυρία για το Αγρίνιο-Καρπενήσι πέτυχε. Αλλά όχι λόγω λαϊκής συμμετοχής!

Με πλήρη ειλικρίνεια, μετρήσαμε τους παριστάμενους διαμαρτυρόμενους και ήταν...97!

Η διαμαρτυρία για το Αγρίνιο-Καρπενήσι πέτυχε. Αλλά όχι λόγω λαϊκής συμμετοχής!

Ασφαλώς και χρειάζονται οι κινητοποιήσεις για τα θέματα που χρονίζουν μέσα στο τέλμα, ειδικά σε πόλεις όπως το Αγρίνιο.

Ασφαλώς ένα τέτοιο είναι ο δρόμος για το Καρπενήσι και η ανυπαρξία όλων μας να πείσουμε ότι είναι σημαντικός.

Ασφαλώς και καλώς έγινε η κινητοποίηση προχθές στον κόμβο Τσίγκα και προκάλεσε βίντεο, ομιλίες και πανό που έκαναν γνωστό το θέμα, με την βοήθεια και των τοπικών ΜΜΕ που δεν έμειναν στους αριθμούς, ή στο πόσοι ήταν οι συμμετέχοντες, ούτε γκρίνιαξαν για τις απουσίες.

Σήμερα όμως που έχει περάσει μια μέρα, μπορούμε με ψυχραιμία να δούμε τα πράγματα και να πούμε ότι έλειπαν πολλές πλευρές της πολιτικής ζωής, όχι μόνο οι κυβερνητικοί όπως έχει σωστά επισημανθεί αλλά κι ότι ο λαός του Αγρινίου δεν κατέβηκε στον δρόμο, ούτε γι' αυτό το ζήτημα! Ήταν για βόλτα ή για καφέ ή για ό, τι κάνουν στα κοντινά χωριά που αποτελούν τον δήμο Αγρινίου τις Κυριακές οι δημότες. Κλαδέματα, προετοιμασίες για το Πάσχα, περιποίηση κήπων ή... ψάρεμα.

Με πλήρη ειλικρίνεια, μετρήσαμε τους παριστάμενους διαμαρτυρόμενους και ήταν...97! Μετρημένοι και με την επιφύλαξη ότι ίσως μετράμε και τους δημοσιογράφους, τους κάμεραμεν και τους μπλόγκερ που απαθανάτιζαν τις στιγμές. 

Δεν ήταν ούτε 500, ούτε 1500, ούτε 4.000 άνθρωποι Αγρινιώτες, με άλλα λόγια. Κι αν δεν ήταν κι άνθρωποι από το Ξηρόμερο ή το Βάλτο, που δεν είναι άμεσα θιγόμενοι, τότε ίσως να είχαμε ακόμη μικρότερη... λαϊκή συμμετοχή.

Ακόμη, είναι σαφές πως όσα λέμε δεν αφορούν το Καρπενήσι. Ούτε και χθες υπήρξε κάποιος από την άλλη άκρη του δρόμου που θέλουμε να φτιάξουμε...

Υπήρχε, βέβαια, από τον δήμο Αγράφων, που θίγεται περισσότερο ίσως από όλους από την απομόνωση λόγω της ανυπαρξίας αυτού του δρόμου.

Επαναλαμβάνουμε, δεν θέλουμε να αποδυναμώσουμε ό, τι έγινε, το οποίο ήταν σίγουρα καλύτερο από το να μην γινόταν τίποτε. Από κει και πέρα, τόσο οι ακτιβιστικές δράσεις όσο και τα σχέδια που θα εμφανίσουμε θέλουν ρεαλισμό, αλήθεια.

Για παράδειγμα υπάρχουν πολλοί που ισχυρίζονται ότι το πιο εφικτό αυτή την στιγμή είναι να φροντίσουμε να γίνει ο δρόμος από εκεί που έχει φτάσει μέχρι τα Αμπελάκια. 

Άλλο 30 εκ. που θέλει αυτή η φάση κι άλλο να ψάχνουμε τα 300 εκ. του όλου έργου...

Εφημερίδα "Συνείδηση"

 

 

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η HVA, η Deloitte και ο Αχελώος

Zημιά από την εκτροπή του Αχελώου στο τοπίο, την βιοποικιλότητα και τα ύδατα που αποτιμάται σε 337,5 εκ € ανά έτος επ’ αόριστον