ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτικα Νεα«Η ανατροπή ξεκινά από το Αγρίνιο»

«Η ανατροπή ξεκινά από το Αγρίνιο»

Ομιλία Αλέξη Τσίπρα στη Πλατεία Δημοκρατίας:

Μαζί του ο υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου Δημήτρης Τραπεζιώτης και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Βασίλης Χατζηλάμπρου
Στο βήμα ανέβηκε ο γραμματέας της τοπικής οργάνωσης Αγρινίου, Παύλος Ζέρης, ο οποίος πήρε πρώτος τον λόγο καλωσορίζοντας στην πόλη τον κ. Τσίπρα.

Ο κ. Ζέρης μίλησε για την δύσκολη οικονομική κρίση και την δύσκολη για τη χώρα συγκυρία, στην οποία όπως είπε «ασκούνται πιέσεις από οικονομικά κέντρα δύναμης αλλά και από την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ» και ζήτησε από τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει αν οι υποσχέσεις που είχε δώσει από την ίδια πλατεία το 2012 ότι θα κοιτάει τους πολίτες στα μάτια με καθαρό βλέμμα, θα γίνουν πραγματικότητα.
Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου, Δημήτρης Τραπεζιώτης, ο οποίος καλωσόρισε με τη σειρά του τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στο Αγρίνιο και αναφέρθηκε στη δημοτική παράταξη την οποία ηγείται, «Ανατροπή Τώρα – Πολίτες σε Δράση». Ο κ. Τραπεζιώτης είπε ότι «Εν αρχή ην το Α, το Α του Αγρινίου, και το Α της σκέψης μας για το Αγρίνιο, που σημαίνει Αντίσταση, Αλληλεγγύη, Άμεση Δημοκρατία», ενώ ακολούθησε μια σύντομη αναφορά στο πρόγραμμα της παράταξης. Επόμενος ομιλητής ήταν ο Βασίλης Χατζηλάμπρου, υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, ο οποίος προσκάλεσε στο βήμα τον Αλέξη Τσίπρα.
Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας πως «Η πορεία για τη μεγάλη ανατροπή έχει ξεκινήσει και από το Αγρίνιο ξεκινά ένα μήνυμα νίκης και αισιοδοξίας». Στη συνέχεια, μίλησε για την οικονομική κρίση, κάνοντας λόγο για «δυσκολίες που αντιμετωπίζει τέσσερα χρόνια τώρα ο ελληνικός λαός, κόντρα στην πιο βάρβαρη νεοφιλελεύθερη πολιτική που στηρίζει η πιο χυδαία προπαγάνδα» και κάλεσε τον λαό να «ρίξει την κυβέρνηση με την ψήφο του στις επερχόμενες εκλογές».
Έκανε λόγο για «συνεργασία κράτους και παρακράτους, νεοφιλελεύθερων και ακροδεξιών, ντόπια και ξένα συμφέροντα» που αποτελούν ένα καθεστώς «επικίνδυνο για τη δημοκρατία». Εξέφρασε τον φόβο του ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει άλλο ένα Μνημόνιο το οποίο θα είναι «οδικός χάρτης της υποδούλωσης, της φτώχειας και της καταστροφής». Όλα αυτά, όπως είπε «δημιουργούν ένα απάνθρωπο και αντιδημοκρατικό καθεστώς, το οποίο πρέπει να το αποτινάξουμε από την κοινωνία και την Ελλάδα».
Στη συνέχεια, περιέγραψε την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, μίλησε για τις επιθέσεις που δέχεται το κόμμα του από κυβέρνηση και ΜΜΕ και κάλεσε τον λαό με αφορμή τις αυτοδιοικητικές εκλογές να απαντήσουν στο ερώτημα «Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ».  Καταλήγοντας, ο κ. Τσίπρας κάλεσε το λαό σε «ψήφο για τη ζωή μας» και «αλλαγή σελίδας για την Ελλάδα και την Ευρώπη».

Κώστας Καρακώστας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr