ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑθλητικα ΝεαΗ Α΄ΕΠΣΝΑ σε «νεκρό» χρόνο

Η Α΄ΕΠΣΝΑ σε «νεκρό» χρόνο

Όσοι ασχολούνται από οποιαδήποτε ιδιότητα με το Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο περιμένουν ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα στην Α΄Κατηγορία της Αιτωλοακαρνανίας για την επόμενη σαιζόν. Αυτό πηγάζει από το γεγονός ότι υποβιβάστηκαν από την Γ΄Εθνική δύο ιστορικές ομάδες, δεν ανέβηκε ο πρωταθλητής και παράλληλα από τη Β΄Κατηγορία ήλθαν ομάδες με ζήλο για διάκριση.

Η επόμενη σαιζόν θα έχει διαφορετικά δεδομένα, διότι θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη η αύξηση των ομάδων για το 2015-16 και τον υποβιβασμό λιγότερων ομάδων.
Κάθε χρόνο αυτή την εποχή η δραστηριότητα στις ερασιτεχνικές ομάδες ήταν υποτονική, ακόμα και σε «πλούσιες»  εποχές που υπήρχε δυνατότητα για μεταγραφικό παζάρι και ειδικά οι Παράγοντες ρίχνονταν στην μάχη για την ενίσχυση των ομάδων τους. Πόσο μάλλον όταν τα σημερινά δεδομένα δεν επιτρέπουν «ανοίγματα» και θεαματικές κινήσεις. Εντούτοις σ’ αυτό το «νεκρό» χρόνο μπορούμε να δούμε τα πρώτα δείγματα και πριν την έναρξη του πρωταθλήματος να αποτιμηθεί  η συνολική δραστηριότητα της θερινής περιόδου, θέλοντας  επίσης να κρατήσουμε  στην επικαιρότητα και το απαιτούμενο ενδιαφέρον  για το τοπικό ποδόσφαιρο. Βέβαια αυτόν τον καιρό τα διοικητικά βρίσκονται σε πρώτο πλάνο…

ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Ίσως θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν την ελπίδα παραμονής στα «χαρτιά», πάντως εάν τελικά ισχύσει ο υποβιβασμός θα είναι η ομάδα που θα βάλει πιο δυνατά το στόχο της ανόδου.  Από την πλευρά του Διονύση Βισβίκη δεν υπάρχουν ενδείξεις αποχώρησης, αντίθετα καταγράφονται προσπάθειες για ενίσχυση της Διοίκησης. Η ΑΕΜ δεν είναι τυχαία ομάδα και θα βρει τον τρόπο να ξεκινήσει ως το μεγάλο φαβορι.

ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Το σίγουρο είναι πως θα αλλάξει η Διοίκηση, με την αποχώρηση του κ. Αλμπάνη. Και το ενδιαφέρον από δύο πρόσωπα δεν μπορεί παρά να σημάνει νέο εφαλτήριο για το Σύλλογο. Επίσης υπάρχουν διασταυρωμένες πληροφορίες για ανθρώπου που πάντα νοιάζονται την ομάδα και θέλουν να συμμετάσχουν και πάλι, οπότε εφόσον αυτά ευωδοθούν δημιουργειται ένα ακόμα φαβορί.

ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ: Το «μύνημα» είναι πως παρά την φετινή αποτυχία ανόδου  ο Όμηρος δεν θα ξεμείνει από στόχους και φιλοδοξίες. Οι ζυμώσεις για την επόμενη μέρα έχουν αρχίσει, το έμψυχο υλικό υπάρχει και έχει μέλλον, ο κόσμος θα ακολουθήσει. Δηλαδή δεν χρειάζονται και πολλά για να παρουσιαστεί πάλι μια ανταγωνιστική ομάδα που δεν θα «τρομάξει» από τα μεγάλα ονόματα των ανταγωνιστών.

ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ: Γρίφος προς το παρόν. Η λαϊκή βάση ήταν πάντα το  «όπλο»  της ομάδας κι αν αυτή η συσπείρωση επιτευχθεί η σαιζόν θα είναι ανώδυνη για τους κιτρινόμαυρους. Σαρλής και Λαχανάς δύσκολα θα αφήσουν την ομάδα σε… ελεύθερη πτώση, αρκεί να έχουν κάποια συμπαράσταση, ή να δουν πως υπάρχει διάδοχη κατάσταση που θα δράσει πιο δυναμικά. Θυμηθείτε το όνομα Ηλίας Σιδηράς, που αν τελικά αποφασίσει να ασχοληθεί ο Άρης θα αλλάξει δυναμική σε σχέση με σήμερα.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ: Όχι μόνο συνεχίζουν οι «στυλοβάτες» των τελευταίων χρόνων, αλλά προστέθηκαν στη Διοίκηση και νέα πρόσωπα. Ό,τι καλύτερο για τον Ατρόμητο, που πιθανότατα δεν θα προσβλέπει να «χτυπήσει» τους επίδοξους πρωταθλητές, αλλά θα μπορέσει να σταθεί σε υψηλά επίπεδα και να συνεχίσει το έργο στις υποδομές.

ΑΧΕΛΩΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ: Διοικητικά δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι. Ο τρόπος της περσινής παραμονής και η «συνταγή» του οικογενειακού κλίματος στα αποδυτήρια θα είναι «οδηγός» για τη επόμενη σαιζόν. Δεν μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερη φιλοδοξία από την παραμονή χωρίς μπαράζ και πολλά θα εξαρτηθούν από την δυνατότητα για 2-3 καλές προσθήκες, ως αντίβαρο σε κάποιους σημαντικούς παίκτες που λόγω ηλικίας δεν θα μπορέσουν να δώσουν όσα την σαιζόν που ολοκληρώθηκε.

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΓΑΒΑΛΟΥΣ: Το γεγονός ότι ο Κώστας Κατσούλας θέλει να αποχωρήσει από πρόεδρος και διάδοχος δεν υπάρχει, δεν είναι θετικό. Η ομάδα έχει παίκτες μικρής ηλικίας και παράλληλα κι άλλους που δεν είναι από τη Γαβαλού, όμως «δέθηκαν» συναισθηματικά  με την ομάδα. Πάντως ο Τάκης Τσιάκαλος δεν θα συνεχίσει – όπως δήλωσε –  κι αυτό σε συνδυασμό με την παραμονή ή όχι κάποιων παικτών δημιουργεί ερωτηματικά για το βαθμό ομοιγένειας. Άλλωστε η γραμμή είναι συχνά λεπτή για να τποθετηθεί μία ομάδα στις μεσαίες ή στις αδύναμες.

ΑΕΤΟΣ ΣΤΑΜΝΑΣ: Αποκλείεται να πάει χαμένη η προηγούμενη  χρονιά και η τρίτη θέση. Όχι πως οι άνθρωποι του Αετού θα βάλουν πλώρη για άλλα πράγματα, όμως αγαπούν την ομάδα τους, στηρίζονται μεταξύ τους, ξέρουν να κάνουν έξυπνες κινήσεις. Εκκρεμούν οι εκλογές, αλλά μόνο καλό μπορεί να φέρουν με ενίσχυση σε όσους μέχρι τώρα πασχίζουν για τον Αετό και κυρίως  τον Κώστα Μπούρο, τον Γιώτη Βάρρα και τον Νίκο Αθανασάκη.

ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ:Σε δύσκολη φάση η Δόξα, δεν βρίσκει διοικητική λύση,  αλλά… συνηθισμένα τα βουνά απ’ τα χιόνια. Κάτι θα γίνει,  είναι σίγουρο, μόνο που όσο δεν βρίσκεται  άνθρωπος με θέρμη και φιλοδοξίες δεν μπορεί «χτιστεί» ομάδα μεγάλων δυνατοτήτων, παρά το καλό έμψυχο υλίκό και την στήριξη φιλάθλων στους αγώνες.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΓΑΒΡΟΛΙΜΝΗΣ: Δύσκολο να επαναλάβει την ανταγωνιστική ομάδα που βλέπαμε πριν λίγο καιρό. Η περσινή πορεία ήταν δίκαιη, αλλά βασίστηκε πολύ σε συγκυρίες. Δεν διαφαίνεται κάποια θεαματική αλλαγή στα διοικητικά, ούτε διάθεση για υπερβάσεις.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΟΚΙΜΙΟΥ: Τα διοικητικά σταθερά, αν και φαίνεται ότι θα  συμμετέχει και ο Χρήστος Ζαχαράκης. Δεν μπορεί να μπειν άλλος στόχος από την αξιοποίηση του ντόπιου υλικού, την εύκολη παραμονή και την προσέλευση των φιλάθλων σε μεγαλύτερο βαθμό.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ: Πρώτο μέλημα η παραμονή της ομάδας στη Κατηγορία, διότι έστω και με άλλους πρωταγωνιστές το προπέρσινο πάθημα έχει μάθημα. Βέβαια η διάθεση του προέδρου Γρηγόρη Βασιλόπουλου για διάκριση είναι μεγάλη, εντούτοις δύσκολα θα αποφασίσει μεγάλες υπερβάσεις χωρίς δείγματα μεγάλης στήριξης από τους φιλάθλους. Η παραμονή του Γιάκου στην τεχνική ηγεσία δείχνει πως τα βήματα θα γίνουν σε γνώριμους «δρόμους».

ΦΛΟΓΑ ΠΑΛΑΙΟΜΑΝΙΝΑΣ: Θα κάνει σίγουρα αίσθηση με κάποιες μεταγραφές κι αν «βγουν» και στο γήπεδο αυτοί οι καινούριου παίκτες οι νεοφώτιστοι θα ξεφύγουν από τα επίπεδα μιας… πρωτάρας ομάδας. Η οικονομική σταθερότητα και συνέπεια εξασφαλίζει  τον προσόν της διάρκειας και ο πήχης δεν θα μπει χαμηλά.

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ: Η «αθόρυβη» και μεθοδική δουλειά θα είναι ξανά η κεντρική φιλοσοφία όποιες αλλαγές και να γίνουν. Η συνένωση με την ένωση Ευηνοχωρίου συνεχίζει να αποτελεί ένα ενδεχόμενο, που αν υλοποιηθεί σωστά θα μπορέσει να δημιουργήσει μία σταθερή δύναμη της Κατηγορίας για τα επόμενα χρόνια.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr