Hyper park- Αγρίνιο: “Ο γάτος που έμαθε σε έναν γλάρο να πετάει

gatos-glaros

Στο Hyper park, στο Αγρίνιο θα παρουσιαστεί η παράσταση “Ο γάτος που έμαθε σε έναν γλάρο να πετάει

“Ο γάτος που έμαθε σε έναν γλάρο να πετάει” είναι μια παράσταση- δραματοποιημένη αφήγηση, βασισμένη στο βιβλίο του Λουίς Σεπούλβεδα (εκδ. Όπερα), σε διασκευή της Γεωργίας Καποπούλου.

Η παράσταση απευθύνεται σε μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών και γίνεται την Τρίτη, 8 Ιουλίου στις 21.00 μ.μ. στο Hyper Park (Χρήστου Κυριλή, Αγρίνιο). Το κόστος συμμετοχής είναι 5 ευρώ ανά παιδί. Διάρκεια παράστασης 40 λεπτά.

ΣΥΝΟΨΗ
Μια γλαροπούλα πέφτει θύμα της θαλάσσιας ρύπανσης και αρρωσταίνει. Εμπιστεύεται το αυγό της στον καλό γάτο Ζορμπά και του ζητά να της υποσχεθεί, ότι θα το κλωσήσει, δεν θα φάει το γλαρόπουλο, και θα του μάθει να πετά. Ο Ζορμπάς δίνει τον λόγο του. Μα είναι ποτέ δυνατόν ένας γάτος να μάθει σ' έναν γλάρο να πετάει; Το πιο τρυφερό κι ευαίσθητο βιβλίο του Σεπούλβεδα, για μικρούς και μεγάλους.

Εκπαιδευτική Αξία
Η παράσταση προσφέρει πλούσια εκπαιδευτική αξία, παρουσιάζοντας θεμελιώδη θέματα όπως η φιλία, η συνεργασία, η υπευθυνότητα και η αποδοχή της διαφορετικότητας. Αυτές οι αξίες είναι βασικές για την κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών και μπορούν να ενσωματωθούν στoυς διδακτικούς και παιδαγωγικούς στόχους του νηπιαγωγείου/ δημοτικού σχολείου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΔΙΑΣΚΕΥΗ- ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: Γεωργία Καποπούλου

ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ: Γιώργος Λουριδάς

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός: "Για εκείνον που εντάσσεται στην Εκκλησία ο κάθε άνθρωπος αποτελεί θεία εικόνα και αξίζει τον απόλυτο σεβασμό

Για εκείνον που εντάσσεται στην Εκκλησία ο κάθε άνθρωπος αποτελεί θεία εικόνα και αξίζει τον απόλυτο σεβασμό το μήνυμα της Κυριακής του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού

Θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα του Αγρινίου και της Αιτωλοακαρνανίας;