ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοσμοςHeineken: Πούλησε 1 ευρώ τις ζυθοποιίες της και έφυγε από τη Ρωσία

Heineken: Πούλησε 1 ευρώ τις ζυθοποιίες της και έφυγε από τη Ρωσία

Heineken: Πούλησε 1 ευρώ τις ζυθοποιίες της και έφυγε από τη Ρωσία

Αντί 1 ευρώ (!) η Heineken εγκατέλειψε τη Ρωσία. Μετά την αποχώρηση της δεύτερης μεγαλύτερης ζυθοποιίας παγκοσμίως, τις δραστηριότητές της στη χώρα ανέλαβε ο ρωσικός όμιλος Arnest.

Έναντι του συμβολικού ποσού του 1 ευρώ, η ολλανδική ζυθοποιία Heineken ολοκλήρωσε την έξοδό της από τη Ρωσία, παραχωρώντας τις δραστηριότητές της στον τοπικό όμιλο Arnest.

Η δεύτερη μεγαλύτερη ζυθοποιία στον κόσμο ανακοίνωσε ότι η συμφωνία είχε λάβει όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις και είναι πιθανό να της αφήσει ζημιές ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ.

Heineken: Γιατί έφυγε από τη Ρωσία

Η Heineken ανακοίνωσε την πρόθεσή της να αποχωρήσει από τη Ρωσία τον Μάρτιο του 2022, μετά την εισβολή στην Ουκρανία, αναγνωρίζοντας ότι η διαδικασία είχε διαρκέσει περισσότερο από το αναμενόμενο.

«Οι πρόσφατες εξελίξεις καταδεικνύουν τις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες κατά την έξοδο από τη Ρωσία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Dolf van den Brink σε δήλωσή του.

Πολλές πολυεθνικές εταιρείες αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τη Ρωσία, αφότου η Δύση επέβαλε σκληρές κυρώσεις στη Μόσχα, αλλά το Κρεμλίνο αντέδρασε δεσμεύοντας ορισμένα περιουσιακά στοιχεία.

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα τον Ιούλιο για να πάρει τον έλεγχο της ρωσικής θυγατρικής της γαλλικής εταιρείας γαλακτοκομικών Danone μαζί με το μερίδιο της ζυθοποιίας Carlsberg.

Heineken: Τι θα γίνει με το προσωπικό της
Σημειώνεται πως η Heineken είχε επτά ζυθοποιεία στη Ρωσία και 1.800 υπαλλήλους, οι οποίοι θα λάβουν εγγυήσεις απασχόλησης για τα επόμενα τρία χρόνια.

Η ολλανδική ζυθοποιία αφαίρεσε πέρυσι το σήμα της Heineken από τη Ρωσία, ενώ ακολουθεί εντός έξι μηνών και η Amstel.

newsit.gr

Market Pass: 15 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι – Παραδείγματα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ