ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΕυσυνείδηταH Τουρκία πάντα θα τη γλιτώνει με κυρώσεις σε άτομα

H Τουρκία πάντα θα τη γλιτώνει με κυρώσεις σε άτομα

H Τουρκία πάντα θα τη γλιτώνει με κυρώσεις σε άτομα

H Τουρκία πάντα θα τη γλιτώνει με κυρώσεις σε άτομα

Την ανησυχία της για την καταστρατήγηση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας από τρίτες χώρες και την πρόθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να ορίσει και να στείλει έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο που θα λειτουργεί ως ελεγκτής και διαπραγματευτής σε περιπτώσεις παράκαμψης, εξέφρασε χθες η πρόεδρος της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, απαντώντας σε ερώτηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου για τη στάση της Τουρκίας σε αυτό το ζήτημα.

Όπως είπε η πρόεδρος της Κομισιόν στην 8η δέσμη των κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας, έχει προστεθεί η δυνατότητα επιβολής κυρώσεων και σε άτομα (επιχειρηματίες) που συναλλάσσονται με αγαθά από την ΕΕ, μέσω τρίτων χωρών προς τη Ρωσία. «Αυτός είναι ένας πολύ ισχυρός αποτρεπτικός παράγοντας. Είμαστε πολύ ξεκάθαροι ως προς αυτό ότι δεν θα ανεχτούμε αυτές τις καταστρατηγήσεις», προσέθεσε.

Κυρώσεις σε άτομα… όπως και στην περίπτωση που η Τουρκία καταστρατήγησε το Διεθνές Δίκαιο τρυπώντας με γεωτρύπανο στην ΑΟΖ της Κύπρου. Τελικά μάλλον δεν υπάρχει τίποτα που να βάλλει την Τουρκία ως κράτος στο στόχαστρο ευρωπαϊκών κυρώσεων.

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Οι νοσταλγοί του Grexit ας κοιτάζουν την Βρετανία μετά το Brexit

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ