ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαH “Ανεμώνη” για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες

H “Ανεμώνη” για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες

H “Ανεμώνη” για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες

Αγαπητοί συμπολίτες μας με ειδικές ανάγκες, γονείς, κηδεμόνες ή φίλοι των ατόμων με αναπηρίες, ο Σύλλογός μας δράττεται της αφορμής εκ της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρίες για να σας ευχηθεί ταπεινά και με αγάπη «καλή δύναμη» σε κάθε έκφανση της ζωής σας.

Σήμερα, την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, η ΑΝΕΜΩΝΗ θέλει να μην μιλήσει γενικά, ψυχρά και απρόσωπα για τα άτομα με αναπηρίες. Θέλει να απευθυνθεί σε εσάς τους ίδιους, ως άμεσους αποδέκτες, ανεξαρτήτως παθήσεως, καταγωγής ή άλλων καταβολών, και να αφιερώσει εν είδει ευχής δυο λόγια που θα σας δώσουν ελπίδα.

Τα προβλήματα που αναπόφευκτα μαστιγώνουν τις ζωές σας είναι η λάσπη που η ίδια η ζωή ρίχνει στον δρόμο σας. Η αποδοχή και η αντιμετώπιση του πόνου και της θλίψης είναι σίγουρα το δυσκολότερο κομμάτι που καλείσθε να αντιμετωπίσετε. Ενίοτε, φαίνονται ως ανυπέρβλητα βουνά που σας στερούν την ανάσα.

Όμως, να θυμάστε πως κάθε πρόβλημα, κάθε δυσκολία, μεταμορφώνουν τον άνθρωπο. Στο τέλος, ένα μόνο θα έχει σημασία και θα είναι αυτό που θα σας διαφοροποιήσει από τους υπόλοιπους: Το πώς τα προβλήματα σας μεταμόρφωσαν.

Να μην φοβάστε. Τίποτα και κανέναν.

Ούτε τον ίδιο τον εαυτό σας.

Να μην ξεχνάτε ποτέ πόσο εξαιρετικοί είστε και την αξία που κρύβετε μέσα σας. Το μέλλον είναι γεμάτο περιπέτειες και ευκαιρίες που σας περιμένουν…

Μια αφήσετε λοιπόν τα προβλήματα να σας καταβάλουν. Μην αφήσετε κανένα κατεστημένο, καμία έλλειψη υποδομών, καμία απάνθρωπη κοινωνία να σας καταβάλλει. Παλέψτε. Κάθε μέρα. Αγωνιστείτε. Ανεξαρτήτως περιτυλίγματος, μέσα σας φωλιάζει η ομορφιά του κόσμου. Κι όταν φαντάζεστε, να μη φαντάζεστε δαίμονες, αλλά αγγέλους…

Σας ευχόμαστε να έχετε καθημερινά την δύναμη να ξεπερνάτε κάθε εμπόδιο που τίθεται μπροστά σας και να βρίσκετε εκεί βαθιά μέσα σας, την ψυχική εκείνη αχτίδα αισιοδοξίας που θα σας ωθεί να κοιτάτε το μέλλον με το κεφάλι ψηλά! ΕΣΕΙΣ, που αντιμετωπίζετε τη ζωή με τόση δύναμη και αξιοπρέπεια, είστε πηγή έμπνευσης για όλους όσοι σας γνωρίζουν.

Σήμερα, σηκώνουμε τα ποτήρια μας για εσάς, τους πολεμιστές της ζωής, που διαμορφώνετε τον κόσμο με τη θέληση και την αξιοπρέπειά σας.

Με αγάπη και απεριόριστο σεβασμό.

«Όνειρο Χειμωνιάτικης Νύχτας» στο Φεστιβάλ για ωφελούμενους ΤΕΒΑ στο πλαίσιο του Virtual Lab

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ