ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταH Λαγκάρντ καλεί σε απόσυρση των μέτρων και εμείς παραμένουμε στην «σφαίρα» των pass

H Λαγκάρντ καλεί σε απόσυρση των μέτρων και εμείς παραμένουμε στην «σφαίρα» των pass

H Λαγκάρντ καλεί σε απόσυρση των μέτρων και εμείς παραμένουμε στην «σφαίρα» των pass

H Λαγκάρντ καλεί σε απόσυρση των μέτρων και εμείς παραμένουμε στην «σφαίρα» των pass

Η ενεργειακή κρίση δεν είναι πλέον τόσο βαθιά όσο πριν από ένα χρόνο, ανέφερε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) στην καθιερωμένη συνέντευξη μετά το πέρας της συνεδρίασης για τον καθορισμό της νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας.

Δεδομένης της τωρινής κατάστασης, η Κριστίν Λαγκάρντ τόνισε ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει να αρχίσουν σταδιακά να αποσύρουν τα μέτρα στήριξης προς τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

«Καθώς η ενεργειακή κρίση γίνεται λιγότερο βαθειά, είναι σημαντικό τώρα να αρχίσουμε να επανατοποθετούμε αυτά τα μέτρα αμέσως, σύμφωνα με την πτώση των τιμών της ενέργειας και με συντονισμένο τρόπο.

Οποιαδήποτε τέτοια μέτρα υπολείπονται αυτών των αρχών είναι πιθανό να αυξήσουν τις μεσοπρόθεσμες πληθωριστικές πιέσεις, οι οποίες θα απαιτούσαν μια ισχυρότερη απάντηση στη νομισματική πολιτική μας.

Επιπλέον, σύμφωνα με το πλαίσιο οικονομικής διακυβέρνησης της Ε.Ε., οι δημοσιονομικές πολιτικές θα πρέπει να προσανατολίζονται στο να καταστήσουν την οικονομία μας πιο παραγωγική και να μειώσουν σταδιακά το υψηλό δημόσιο χρέος», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΚΤ.

Σε κάποιο βαθμό αυτό που λέει η Λαγκάρντ γίνεται στην Ελλάδα. Οι κρατικές επιδοτήσεις στο ρεύμα για το Φεβρουάριο ήταν πολύ μικρότερες. Όμως κατά τα λοιπά, για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού, παραμένουμε ακόμη στη «σφαίρα» των διάφορων pass και γενικότερα στη λογική των επιδομάτων.

Βέβαια στην Ελλάδα είχαμε την «τύχη» να έχουμε υψηλό ρυθμό ανάπτυξης τα προηγούμενα χρόνια και ιδίως πέρυσι. Όμως αυτό δεν προβλέπεται για τα επόμενα χρόνια και ενδεχομένως να «προσγειωθούμε» άσχημα.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Τίποτα που να «αβαντάρει» τους ακραίους

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ