ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταH κατσίκα του γείτονα -και- με το μεταναστευτικό

H κατσίκα του γείτονα -και- με το μεταναστευτικό

H κατσίκα του γείτονα -και- με το μεταναστευτικό

Θέμα χρόνου όπως όλα δείχνουν είναι η έλευση μεταναστών – προσφύγων και στην Αιτωλοακαρνανία. «Οι αιτούντες άσυλο που μεταφέρονται από τα νησιά στην ενδοχώρα θα κατανεμηθούν σε όλους τους νομούς έτσι ώστε να μην ξεπερνούν σε ποσοστό το 1% του γηγενούς πληθυσμού σε κάθε νομό», ανέφερε εξάλλου ο ειδικός γραμματέας Πρώτης Υποδοχής Μάνος Λογοθέτης.

Σχεδόν παντού καταγράφονται αντιδράσεις. Και στο Καστράκι Αγρινίου, όπου σε ανενεργή ξενοδοχειακή μονάδα, που έχει περιέλθει στις τράπεζες και εκτός απροόπτου θα φιλοξενήσει τελικά πρόσφυγες που θα μεταφερθούν από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, καταγράφονται ήδη κάποιες πρώτες αντιδράσεις πριν την έλευσή τους. Βλέποντας την εικόνα που επικρατεί στα hot spots των νησιών του Αιγαίου είναι απολύτως δικαιολογημένο να υπάρχουν ανησυχίες στις τοπικές κοινωνίες. Άλλο όμως ανησυχίες και άλλο να λες «στείλτε τους αλλού, όχι εδώ».

Το όλο ζήτημα όμως πρέπει να ιδωθεί όχι με τοπική διάσταση… Κι αν δεν έρθουν πρόσφυγες στην Αιτωλοακαρνανία; Κι αν δεν έρθουν στο δήμο Αγρινίου και τους στείλουν κάπου αλλού, θα πάψει να υφίσταται το πρόβλημα για τη χώρα; Είναι δίκαιο τα νησιά του Αιγαίου, που και εκεί οι τοπικές κοινωνίες έχουν τα δικά τους ιδιαίτερα προβλήματα, να σηκώνουν ένα τόσο μεγάλο βάρος; Δυστυχώς για άλλη μία φορά η λογική «να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα» κερδίζει πόντους…

Εφημερίδα «Συνείδηση»

Επίσκεψη Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, στους Δήμους Ξηρομέρου, Ακτίου – Βόνιτσας και Αμφιλοχίας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr