ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταH Ανδραβίδα βάση των F-35; Που ακόμη δεν τα αγοράσαμε…

H Ανδραβίδα βάση των F-35; Που ακόμη δεν τα αγοράσαμε…

H Ανδραβίδα βάση των F-35; Που ακόμη δεν τα αγοράσαμε…

H Ανδραβίδα βάση των F-35; Που ακόμη δεν τα αγοράσαμε…

Στην προχθεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας δεν υπήρξαν αποκαλύψεις μόνο για το ζήτημα του Πανεπιστημίου Πατρών, αλλά και σε σχέση και με ζητήματα που άπτονται της Εθνικής Άμυνας.

Υπήρξε ερώτηση από περιφερειακό σύμβουλο της Ηλείας αναφορικά με το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας και τις πιθανότητες περαιτέρω αξιοποίησης του, καθότι μπορεί στο στρατιωτικό σκέλος και φάνηκε αυτό με την πρόσφατη άσκηση «Ηνίοχος» τα πράγματα να πηγαίνουν πάρα πολύ καλά, ωστόσο φαίνεται ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια αξιοποίησης του συγκεκριμένου αεροδρομίου και στο εμπορικό πιθανότατα κομμάτι.

Πάντως σε αυτή τη χρονική στιγμή δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό, μολαταύτα οι πληροφορίες του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας λένε πως από τη στιγμή που τα Rafale θα χρησιμοποιήσουν ως έδρα το αεροδρόμιο της Τανάγρας, αν αγοράσουμε και F-35 από τους Αμερικανούς κάτι που είναι πολύ πιθανό με βάση τα λεγόμενα του υπουργού Εθνικής Άμυνας, τότε πιθανότατα η βάση των f-35 να είναι το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας.

Μία τέτοια αξιοποίηση στο αμιγώς στρατιωτικό επίπεδο, ενδεχομένως να περιορίσει τα περιθώρια για την αξιοποίηση του αεροδρομίου και για πολιτικούς – εμπορικούς σκοπούς.

Πάντως, αν και είναι καλό η τοπική κοινωνία να προβληματίζεται και να συζητά για την αξιοποίηση τέτοιων υποδομών, καλό θα είναι να μην προτρέχουμε…

Ακόμα δεν τα έχουμε αγοράσει τα F-35 εξάλλου υποτίθεται ό,τι προηγείται η προμήθεια νέων φρεγατών για το Πολεμικό Ναυτικό, αλλά ενδεχομένως πριν από την πιθανή αγορά F-35 να αποκτηθεί μία ακόμα μοίρα των γαλλικών Rafale.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Στη θεωρία τέσσερα εμβόλια, στην πράξη δύο

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr