ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαH ανάρτηση του καθηγητή Μοριακής Βιολογίας για τους εμβολιασμούς των φοιτητών και τον αμφίσημο υπαινιγμό που έγινε viral

H ανάρτηση του καθηγητή Μοριακής Βιολογίας για τους εμβολιασμούς των φοιτητών και τον αμφίσημο υπαινιγμό που έγινε viral

H ανάρτηση του καθηγητή Μοριακής Βιολογίας για τους εμβολιασμούς των φοιτητών και τον αμφίσημο υπαινιγμό που έγινε viral

Το ζήτημα του εμβολιασμού των φοιτητών είναι ένα από τα “καυτά” θέματα της εποχής και από τα αγαπημένα των social media οι χρήστες των οποίων τις τελευταίες ώρες ασχολούνται- ανταλλάσσοντας και τα σχετικά πυρά-, με μια ανακοίνωσή που κάνει ο καθηγητής Μοριακής Βιολογίας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο κ. Γεώργιος Διαλλινάς μέσω της ιστοσελίδας του.

Ο κ. Διαλλινάς ενημερώνει τους φοιτητές ότι, αν επιλέξουν να παρακολουθήσουν το μάθημά του, η παρουσία τους σε αυτό είναι υποχρεωτική αλλά και πως θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι. Ο κ. καθηγητής επισημαίνει πως ο εμβολιασμός των φοιτητών δεν είναι υποχρεωτικός και πως όλα τα παραπάνω είναι απλώς «προτροπή». Κλείνοντας υπογραμμίζει πως αν ένας τριτοετής φοιτητής στη Μοριακή Βιολογία που αγνοεί ή δεν αποδέχεται τη σημασία των εμβολίων, έχει ήδη αποτύχει στο μάθημά του και συνεπώς δεν έχει νόημα να το επιλέξουν.

Η αμφισημία της τελευταίας παραγράφου της ανακοίνωσης έχει προκαλέσει “πόλεμο” καθώς οι μεν βλέπουν σε αυτή ένα συμβολικό μήνυμα, οι δε μια ευθεία απειλή για “κόψιμο” στο μάθημα των μαθητών που είναι ανεμβολίαστοι.

Η ανάρτηση έχει γίνει viral στο διαδίκτυο.

«Εγώ ως καθηγητής έχω κάποια προαπαιτούμενα για τους φοιτητές μου. Θεωρώ ότι όποιος αρνείται τη σημασία των εμβολίων δεν έχει ιδέα από Μοριακή Βιολογία και ούτε την ορθολογική και απαραίτητη γνώση για να παρακολουθήσει το μάθημά μου».

Ο κ. Γεώργιος Διαλλινάς επισημαίνει ότι το μάθημά του είναι επιλογής, άρα οι φοιτητές που διαφωνούν μαζί του προτρέπονται να επιλέξουν κάποιο άλλο από τα 40 μαθήματα επιλογής που έχει το τμήμα.
«Δεν πρόκειται να κάνω πίσω στην απόφασή μου ακόμα κι αν μου το ζητήσει ο πρύτανης. Είναι θέμα ήθους» επισήμανε στο zougla.gr.

Πηγή: thebest.gr

Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας αγκαλιά με την κατά 25 χρόνια νεότερη σύζυγό του, Φιλιώ -Η σπάνια φωτογραφία τους

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr