ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΓυναικεία υπόθεση το Νοσοκομείο Αγρινίου

Γυναικεία υπόθεση το Νοσοκομείο Αγρινίου

Γυναικεία υπόθεση το Νοσοκομείο Αγρινίου

Η έξαρση των κρουσμάτων στην περιοχή, η συνεπακόλουθη έξαρση των νοσηλειών, αλλά και το βάρος των εμβολιασμών, έχουν αναγκάσει τους υγειονομικούς του Νοσοκομείου Αγρινίου παρά την κόπωση να κάνουν μια ακόμη προσπάθεια να υπερβάλλουν εαυτόν.

Σε αυτή τη προσπάθεια σημαντική θέση έχουν οι γυναίκες. Όχι φυσικά ότι οι άνδρες υστερούν σε κάτι, αλλά οι γυναίκες είναι εκ των πραγμάτων περισσότερες στο Νοσοκομείο Αγρινίου και με τα έκτακτα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ στο Νοσοκομείο Αγρινίου τα τελευταία 24ωρα και το σχετικό καταμερισμό που έχει γίνει, όποιος επισκεφθεί το Νοσοκομείο από τη πύλη μέχρι το εμβολιαστικό κέντρο και τις κλινικές κατά πάσα πιθανότητα θα δει μια γυναίκα να είναι μπροστά… με την υπηρεσιακή τους ιδιότητα, με την επιστημονική τους κατάρτιση ή και με τη θεσμική ιδιότητα σε κάποιο από τα όργανα του Νοσοκομείου.

Όμως θα ξεκινήσουμε από τους άνδρες για να μην παρεξηγηθεί η αναφορά μας στις γυναίκες. Πρώτος και καλύτερος ο παθολόγος Π. Ζώτος, που είναι υπεύθυνος της κλινικής covid και επί έξι μήνες δίνει πραγματική μάχη σε πολλά επίπεδα. Μια αναφορά αξίζει επίσης στον παιδίατρο Θ. Κανελλόπουλο, τον οφθαλμίατρο Γ. Ζαφειράκη και φυσικά τον διευθυντή της καρδιολογικής Γ. Αλμπάνη.

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας φυσικά, όπου όλο το προσωπικό επί μήνες δουλεύει στο φουλ με πληρότητα 100% δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε διακρίσεις σε άνδρες και γυναίκες. Εκεί όλο το team δίνει μάχη. Και εδώ ο όρος χρησιμοποιείται στην κυριολεξία, όχι μεταφορικά.

Οι γυναίκες του Νοσοκομείου βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Πρώτα και κύρια οι νοσηλεύτριες στην κλινική covid και στην παθολογική κλινική. Ίσως όμως μία ονομαστική αναφορά αξίζουν η ακτινόλογος Ρίκα Τσατσαρώνη, η νεφρολόγος Ειρήνη Σαββιδάκη, η μικροβιολόγος Ελένη Σούκη, η νοσηλεύτρια Βάσω Μαϊκαντή, η βιοχημικός Ρένα Ντάσκαρη και η Δανάη Φραγκούλη από την επιστασία. Όλες τους πάντα ετοιμοπόλεμες για όλα.

Εφημερίδα “Συνείδηση”

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr