Γυμνάσιο Νεοχωρίου: Ευχαριστήριο για την ξενάγηση στο Πολεμικό Μουσείο Καλπακίου

Το Γυμνάσιο Νεοχωρίου Μεσολογγίου ευχαριστεί θερμά την 8η Μεραρχία πεζικού Ιωαννίνων για την άριστη φιλοξενία και ξενάγηση στο Πολεμικό Μουσείο Καλπακίου και εύχεται ολόψυχα καλή δύναμη…

polemiko-museio-kalpaki1

Το Γυμνάσιο Νεοχωρίου Μεσολογγίου ευχαριστεί θερμά την 8η Μεραρχία πεζικού Ιωαννίνων για την άριστη φιλοξενία και ξενάγηση στο Πολεμικό Μουσείο Καλπακίου και εύχεται ολόψυχα καλή δύναμη στο έργο των μάχιμων αξιωματικών της.

Στις 26 Οκτωβρίου 2018 στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας, ο σύλλογος διδασκόντων του Γυμνασίου Νεοχωρίου αποφάσισε να πραγματοποιήσει εκπαιδευτική επίσκεψη στο Πολεμικό Μουσείο Καλπακίου, όπου και έλαβε χώρα η καθιερωμένη εορτή της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Αρχικά, μέλη της μεραρχίας μας ξενάγησαν στους χώρους του Μουσείου, όπου τίθενται τα εκθέματα – κειμήλια των στρατιωτικών δυνάμεων. Με συγκίνηση είδαμε, στις προθήκες, αυθεντικές στολές των ηρώων αγωνιστών του Έπους του ’40 διάτρητες από τις βολές του αντιπάλου και αιματοβαμμένες. Παράλληλα, στο χώρο υπήρχε πλήθος από στιγμιότυπα του αγώνα, αδιάσειστα τεκμήρια της άνισης πάλης με τις ιταλικές δυνάμεις. Κατόπιν, προβλήθηκε σε βίντεο το χρονικό της μάχης του Καλπακίου με ηχητικά ντοκουμέντα και διαδραστικό χάρτη της αιματηρής πορείας του ελλήνων στρατιωτών.

Με το πέρας της εκδήλωσης, επιδόθηκαν οι έπαινοι και τα αριστεία προόδου των μαθητών του σχολείου που διακρίθηκαν στις μαθητικές επιδόσεις κατά το παρελθόν σχολικό έτος.

aixmi-news.gr

Λευκάδα: Διαμαρτυρία μαθητών στο Διοικητήριο για τη φωτιά στη χωματερή (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)