ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΠολιτικα ΝεαΓρηγόρης Θεοδωράκης: Ο ρόλος της “έξυπνης πόλης” στην ενεργή συμμετοχή του πολίτη

Γρηγόρης Θεοδωράκης: Ο ρόλος της “έξυπνης πόλης” στην ενεργή συμμετοχή του πολίτη

Γρηγόρης Θεοδωράκης: Ο ρόλος της “έξυπνης πόλης” στην ενεργή συμμετοχή του πολίτη

Ο Γρηγόρης Θεοδωράκης σε συνέδριο του Thessaloniki Helexpo Forum: «Έξυπνη πόλη σημαίνει δυνατότητα των πολιτών να ενημερώνονται άμεσα και να συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωση των πολιτικών»

Ο Γρηγόρης Θεοδωράκης, πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης συμμετείχε (εκπροσωπώντας τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ) στην εκδήλωση με τίτλο «Η εφαρμογή των νέων τεχνολογιών στις έξυπνες πόλεις» της θεματικής «Ελλάδα-Γαλλία: Διμερής Βιομηχανική Συνεργασία», που πραγματοποιήθηκε στο Thessaloniki Helexpo Forum, σε συνδιοργάνωση με το Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Μάκης Βορίδης, οκ. Λεωνίδας Χριστόπουλος, Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, οκ. Μιχάλης Κούπκας, Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο κ. Λάζαρος Μαλούτας Δήμαρχος Κοζάνης, ο κ. Σπυρίδων Παμπουκίδης, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της εταιρείας πληροφορικής OTS Α.Ε.,, ο κ. FlorianTrentesaux Project Manager της «BOUYGUES ENERGIES & SERVICES FRANCE», η κ. SandrineMouchet Γενική Πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη, και η Αντιπρόεδρος του Ελληνογαλλικού Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, κα. Μαρία Βοζίκη.

Ο κ. Θεοδωράκης στην ομιλία του αναφέρθηκε στις πολλαπλές κρίσεις της εποχής μας τονίζοντας την ανάγκη οι σύγχρονες πόλεις να είναι βιώσιμες και ανθεκτικές και πρόσθεσε ότι «η έννοια της έξυπνης πόλης δεν είναι μία στατική έννοια αλλά δυναμική. Το ζητούμενο είναι τα δεδομένα που παράγονται κάθε στιγμή, να είναι σε θέση οι τοπικές κοινωνίες να τα χρησιμοποιούν εκμεταλλευόμενες τη νέα τεχνολογία που προχωρά και μεταλλάσσεται με ταχείς ρυθμούς».

Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη κεντρικού σχεδιασμού και συντονισμού των δράσεων καθώς και στην ανάγκη μεγαλύτερης συμμετοχής των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων. «Έξυπνη πόλη σημαίνει πιο ανοιχτή, πιο διαδραστική πιο δημοκρατική διοίκηση της πόλης. Έξυπνη πόλη σημαίνει δυνατότητα των πολιτών να ενημερώνονται άμεσα και να συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωση των πολιτικών…» δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΔΕΘα γλιτώσουμε το τέλος ταφής – Έρχονται 114 εκατ. στους Δήμους για την ενεργειακή κρίση

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ