ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΓρίφος… το μεταναστευτικό για το Αγρίνιο

Γρίφος… το μεταναστευτικό για το Αγρίνιο

Γρίφος… το μεταναστευτικό για το Αγρίνιο

Εν αναμονή των εξελίξεων

Καμία επίσημη ενημέρωση για την ώρα – Τι δηλώνει στη «Σ» ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας, Χρήστος Κωστακόπουλος

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας, Χρήστος Κωστακόπουλος, τοποθετείται στη «Σ» για το μείζον θέμα, του μεταναστευτικού, το οποίο απασχολεί εντόνως την περιοχή με τις φήμες και τα σενάρια που διακινούνται να είναι καθημερινά.

Ο κ. Κωστακόπουλος θεωρεί σχεδόν βέβαιο πως ουδείς ξενοδόχος που δραστηριοποιείται εντός της πόλης του Αγρινίου θα δεχθεί να φιλοξενήσει μετανάστες αναφέροντας συγκεκριμένα: «σε τοπικό επίπεδο ως ξενοδόχος δεν έχω πληροφόρηση για το τι ακριβώς γίνεται. Θεωρώ όμως ότι στην περιοχή του Αγρινίου, ότι γίνει θα γίνει περιμετρικά της πόλης. Σε ότι αφορά την πόλη του Αγρινίου δεν θεωρώ ότι θα υπάρξουν ξενοδόχοι που θα φιλοξενήσουν μετανάστες στα ξενοδοχεία τους. Δεν διαφωνώ συνάδελφοι να βάλουν μετανάστες, αλλά θα πρέπει να διασφαλίσουν από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) πως όταν θα βάλουν μετανάστες σε ξενοδοχείο μέσα σε αστικό ιστό θα πρέπει η διαδικασία να προσεχθεί πολύ και οι άνθρωποι αυτοί να είναι από μια φυλή, π.χ. Σύριοι και όχι από διαφορετικές γιατί στις περιπτώσεις αυτές δημιουργούνται παρεξηγήσεις και προβλήματα. Δεν είναι δυνατόν για ένα θέμα τόσο μεγάλο κάποιοι να κωφεύουν και να λένε δεν θέλουμε μετανάστες, ενώ ξέρουν πως ανά την Ελλάδα θα μεταφερθούν μετανάστες και να κάνουν δακτυλοδεικτούμενο τον κάθε ξενοδόχο που θα δεχθεί να φιλοξενήσει μετανάστες στο ξενοδοχείο του. Η τιμή που πληρώνει ο ΔΟΜ για την μίσθωση ενός ξενοδοχείου είναι χαμηλή. Από 40 ευρώ το άτομο που ήταν αρχικά έχει πάει στα 20, ενώ στα χρήματα αυτά περιλαμβάνονται και τρία γεύματα την ημέρα για τον κάθε μετανάστη. Είναι χαμηλό το αντίτιμο και είναι τροχοπέδη για κάποιους που ήθελαν να φιλοξενήσουν μετανάστες στο ξενοδοχείο τους.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας, Χρήστος Κωστακόπουλος

Σε ότι αφορά τους πιθανούς χώρους φιλοξενίας στο Αγρίνιο, όλα συγκλίνουν στον πρώην ξενώνα που ανήκει σε τράπεζα, στην περιοχή του Καστρακίου, ενώ δεν επιβεβαιώνονται -για την ώρα τουλάχιστον- πληροφορίες για ξενοδοχειακή μονάδα στον Βλοχό.

Κώστας Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Έρευνες της Αστυνομίας για τη ρίψη μολότοφ στο 4ο Γυμνάσιο Αγρινίου (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr