ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΓραφειοκρατία και για μερικά δευτερόλεπτα στο φανάρι

Γραφειοκρατία και για μερικά δευτερόλεπτα στο φανάρι

Γραφειοκρατία και για μερικά δευτερόλεπτα στο φανάρι

Μια από τις διορθωτικές κινήσεις που θα γίνουν για να αντιμετωπιστεί το μποτιλιάρισμα που παρατηρείται στις οδούς Χ. Τρικούπη και Παπαφώτη, μετά τις πεζοδρομήσεις στο κέντρο του Αγρινίου, θα είναι να αλλάξει ο χρονισμός στο φανάρι της οδού Παπαφώτη. Ο Δήμος Αγρινίου έχει ήδη κάνει το σχετικό αίτημα, αλλά μάλλον θα καθυστερήσει η αλλαγή αυτή.

Ο λόγος φυσικά η γραφειοκρατία, που είναι πανταχού παρούσα. Η διαδικασία για να προστεθούν ή να αφαιρεθούν μερικά δευτερόλεπτα από το φανάρι είναι η εξής: ο Δήμος στέλνει αίτημα στην Περιφέρεια, η Περιφέρεια προωθεί το αίτημα το Υπουργείο μαζί με τη δική της εισήγηση και το Υπουργείο απαντά. Οπότε ξεκινά η αντίθετη διαδρομή, από το Υπουργείο στην Περιφέρεια και από την Περιφέρεια στο Δήμο.

Εντωμεταξύ σε όλη τη διαδρομή κανένας φορέας δεν υποχρεωμένος να απαντήσει σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ούτε έχει κάποιο περιορισμό για το πότε θα πρέπει να προωθήσει στον επόμενο τη… χαρτούρα….

Ειλικρινά, με όλη αυτή τη διαδικασία για να αλλάξει ένα φανάρι, πιστεύει κανείς πως αυτό το κράτος θα πάει ποτέ μπροστά; Μόνο που το σκέφτεσαι έχουν περάσει τα πέντε – δέκα λεπτά, που μένεις μποτιλιαρισμένος στη Χ. Τρικούπη και την Παπαφώτη.

Εφημερίδα Συνείδηση

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr