ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΓραφείο Μητρόπολης στο Αγρίνιο; Τι, δεν είχαμε;

Γραφείο Μητρόπολης στο Αγρίνιο; Τι, δεν είχαμε;

Γραφείο Μητρόπολης στο Αγρίνιο; Τι, δεν είχαμε;

Γραφείο Μητρόπολης στο Αγρίνιο; Τι, δεν είχαμε;

Μιλώντας στην τηλεόραση του Αχελώου και τον εκδότη – δημοσιογράφο Νίκο Κανή, ο νέος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Δαμασκηνός κατέδειξε κάτι που αγνοούσαμε παντελώς ή μάλλον ουδέποτε χρειάστηκε να εστιάσουμε σε αυτό.

Ο Μητροπολίτης είπε ότι είναι στις προτεραιότητές του να φτιάξει ένα γραφείο της Μητρόπολης στο Αγρίνιο! Και κάπου εκεί διαπιστώσαμε ότι δεν υπήρχε κάτι τέτοιο!

Ολόκληρος Δήμος με 95.000 πληθυσμό(αν εξαιρέσουμε κάπου 1000 ανθρώπους στα Παρακαμπύλια) δεν είχε καμία αναφορά στην Μητρόπολη, καμία αναφορά σε κάποια “έδρα” στην πόλη των περίπου 65.000 κατοίκων όπου είναι το επίκεντρο του κυρίαρχου δόγματος!

Πέφτουμε από τα σύννεφα! Ποιος να το περίμενε;

Δηλαδή τόσοι ναοί, τόσες αγαθοεργίες, τόσες εκδηλώσεις, τόσες πρωτοβουλίες και διασυνδέσεις με το Κράτος έτρεχαν χωρίς κάποια εποπτεία από κοντά;

Δηλαδή ο Άγιος Δημήτριος που είναι, όπως λένε, από τις μεγαλύτερες (αν όχι η μεγαλύτερη) ενορίες στα Βαλκάνια “τρέχει” χωρίς καμία τοπική συνεννόηση και αναφορά σε ένα γραφείο; Ενδιαφέρον…

Να πούμε φυσικά ότι ειπώθηκαν κι άλλα ενδιαφέροντα στην εκπομπή, όπως ότι υπάρχουν σκέψεις να φτιαχτεί ένα ιερός ναός Κοσμά του Αιτωλού, καθώς μέχρι σήμερα υπάρχει μόνο μοναστήρι για τον Πατροκοσμά στην περιοχή, όχι ναός.

Τέλος, ρωτήθηκε ο Δαμασκηνός τι θα έλεγε στους νέους αν θα πήγαινε για ένα καφέ σε κάποιο στέκι τους. “Τίποτε! Τι να πω; Έχουμε πει τόσα και τόσα στα παιδιά, τα έχουμε φορτώσει τόσο, που δεν πιστεύουν τίποτε και κανέναν μας. Θα προσπαθούσα μόνο να τα ακούσω και να τους δείξω ότι θα ήθελα να βοηθήσω όπου μπορώ, από αγάπη κι όχι λόγω του ρόλου μου στη θρησκεία μας”!

Αφοπλιστικός αν μη τι άλλο…

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

«Μυρίζουν» λάθος και οι δύο

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ