ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΓολγοθάς για ηλικιωμένο από τα Σιτόμενα

Γολγοθάς για ηλικιωμένο από τα Σιτόμενα

Έχει πουλήσει 50 ζώα που είχε στην κατοχή του, ένα τρακτέρ και δηλώνει: «Δεν έχω τι άλλο να πουλήσω». Έκκληση για βοήθεια από τον ηλικιωμένο κ. Γ. Σιακαμπένη

Πλημμυρισμένος από απογοήτευση και απόγνωση είναι ο ηλικιωμένος Γιάννης Σιακαμπένης από τα Σιτόμενα. Από το 2010 εκκρεμεί η τελική απόφαση για την τετραπληγική σύζυγό του, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εισπράξει κάποιο επίδομα βοηθείας, το οποίο θα εξομάλυνε λίγο τα προβλήματά του.

Ο κ. Σιακαμπένης είχε υποβάλει το 2010 ιατρικό φάκελο με γνωματεύσεις γιατρών που έδειχναν ότι η σύζυγός του είναι τετραπληγική. Κατόπιν εξέτασης του φακέλου της η τετραπληγική γυναίκα χαρακτηρίστηκε ότι πάσχει από αγγειοπάθεια, με ποσοστό 85% και όχι από τετραπληγία που απεδείκνυαν όλα τα επισυναπτόμενα χαρτιά του ιατρικού φακέλου. Μετά την εξέλιξη αυτή ο κ. Σιακαμπένης υπέβαλε ένσταση, η οποία εκκρεμεί μέχρι και σήμερα, αν και του έχει μεταφερθεί η πληροφορία ότι ο φάκελος της συζύγου του έχει περάσει από επιτροπή.
Παράλληλα, η κατάσταση της συζύγου του έχει επιδεινωθεί. Η όραση έχει εγκαταλείψει την ηλικιωμένη Γιαννούλα, ενώ λόγω της γραφειοκρατίας δεν επιτρέπεται να υποβάλει ο σύζυγός της και τα νέα δικαιολογητικά από επίσημους κρατικούς φορείς που διαθέτει και πιστοποιούν την ολική της τύφλωση. Η αιτιολογία είναι ότι εκκρεμεί η παλαιά απόφαση. Από το 2010 ο κ. Σιακαμπένης για να μπορέσει να επιβιώσει πούλησε τα 50 ζώα του, το τρακτέρ του και ακόμη το χρέος του μόνο στα φαρμακεία ξεπερνά τα 1.600 ευρώ, ενώ έχει προχωρήσει σε νέο διακανονισμό, τόσο με τη ΔΕΗ όσο και στο κινητό του τηλέφωνο (το σταθερό έχει κοπεί από την αρχή της περιπέτειάς του), ενώ αντιμετώπισε προ μηνών πρόβλημα και με το νερό.
Η μόνη πηγή εισοδήματος του ηλικιωμένου ζεύγους είναι η αγροτική τους σύνταξη, η οποία δεν επαρκεί ούτε για τα βασικά, καθώς μηνιαίως απαιτείται μόνο για τα φάρμακα της συζύγου του σχεδόν 200 ευρώ. «Δεν έχω τι άλλο να πουλήσω, δεν ξέρω τι να κάνω και πού να ζητήσω βοήθεια. Οι αρμόδιες υπηρεσίες συνεχώς μου λένε να περάσω σε 10 μέρες, για να με ενημερώσουν και να μου δώσουν την επίσημη απόφαση. Μόλις προχθές για πολλοστή φορά μου είπαν να πάω τον Μάιο. Χρωστάω χρήματα σε όλους και η σύνταξη δεν φτάνει για τίποτε. Έχω και εγώ προβλήματα υγείας και χρειάζομαι φάρμακα», δηλώνει ο κ. Σιακαμπένης και παράλληλα ζητά βοήθεια απ’ όποιον έχει την δυνατότητα και την διάθεση.
Η οικογένεια Σιακαμπένη λίγο πριν την περιπέτεια υγείας τόσο της συζύγου, της κας Γιαννούλας, όσο και του κ. Γιάννη, έχασε τον γιο της, μόλις 38 ετών, ο οποίος συνείσφερε οικονομικά στην πατρική του οικογένεια, με αποτέλεσμα μετά το θάνατό του να προκύψουν τα πολλαπλά προβλήματα, τόσο οικονομικής φύσεως όσο και υγείας.

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr