ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΓώγος: Θα έχουμε μεγαλύτερο lockdown αν υπάρξει έξαρση κρουσμάτων -«Ο κόσμος πρέπει να παραμείνει σε εγρήγορση» (VIDEO)

Γώγος: Θα έχουμε μεγαλύτερο lockdown αν υπάρξει έξαρση κρουσμάτων -«Ο κόσμος πρέπει να παραμείνει σε εγρήγορση» (VIDEO)

Γώγος: Θα έχουμε μεγαλύτερο lockdown αν υπάρξει έξαρση κρουσμάτων -«Ο κόσμος πρέπει να παραμείνει σε εγρήγορση» (VIDEO)

Για τα περιστατικά συνωστισμού τα οποία παρατηρούνται σε πολλές περιοχές της Ελλάδας μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Παρασκευής ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος τονίζοντας πως ο μεγάλος κίνδυνος εκτός από τον κίνδυνο της μετάδοσης, είναι η δυσκολία ιχνηλάτησης.

Ο Χαράλαμπος Γώγος εξέφρασε την ανησυχία του για την αύξηση του κρουσμάτων στην Ξάνθη υπογραμμίζοντας πως αν χρειαστεί θα υπάρξει μεγαλύτερο lockdown στην περιοχή. Μιλώντας στο MEGA ο κ. Γώγος επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι «υπάρχει μια έξαρση τοπική που οδηγεί σε περιοχική αύξηση των κρουσμάτων».

Αναφερόμενος σε όσους νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σημείωσε «το ότι ο αριθμός των συμπολιτών μας που βρίσκονται διασωληνωμένοι έχει ελαττωθεί, οφείλεται στο γεγονός ότι όσοι βρίσκονταν σε μονάδες εντατικής θεραπείας προέρχονταν από το πρώτο κύμα του ιού. Τα δύο νέα περιστατικά διασωλήνωσης είναι ανάλογα του αριθμού των κρουσμάτων».

Σύμφωνα με τον κ. Γώγο θα χρειαστούν πολλά ακόμα αντιπροσωπευτικά δείγματα για να καθοριστεί το επίπεδο του κινδύνου.

«Ο κόσμος πρέπει να παραμείνει σε εγρήγορση», κατέληξε.

dete.gr

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr