ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΖωη & ΥγειαΓώγος για συνωστισμό: Πολύ επικίνδυνος – Αρχές Ιουλίου η συζήτηση για νέο άνοιγμα συνόρων

Γώγος για συνωστισμό: Πολύ επικίνδυνος – Αρχές Ιουλίου η συζήτηση για νέο άνοιγμα συνόρων

Γώγος για συνωστισμό: Πολύ επικίνδυνος – Αρχές Ιουλίου η συζήτηση για νέο άνοιγμα συνόρων

«Έχουμε αυτή τη στιγμή μια νόσο που δεν έχει ούτε εμβόλιο, ούτε θεραπεία, γι’ αυτό δεν πρέπει να βλέπουμε τέτοιες εικόνες, πρέπει να προσέχουμε να συμβιβαστούμε με την παρουσία του ιού να κρατάμε αυτά που πρέπει να κρατάμε» σημείωσε.

Πολύ επικίνδυνη σκέψη για τη διασπορά του κορωνοϊού χαρακτήρισε ο Χαράλαμπος Γώγος να δούμε και το καλοκαίρι εικόνες ανάλογες αυτών με το συνωστισμό σε Ψυρρή και Θεσσαλονίκη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής παθολογίας – λοιμωξιολογίας απέδωσε την κοσμοσυρροή σε πρωτεύουσα και συμπρωτεύουσα σε υπεραισιοδοξία και σε ενθουσιασμό για την επιστροφή στην κανονικότητα. «Υπάρχει γενικότερη χαλάρωση. Τη ζούμε όλοι λόγω των εξαιρετικών επιδημιολογικών δεδομένων που ούτε δεν εμείς τα περιμέναμε» δήλωσε.

«Έχουμε αυτή τη στιγμή μια νόσο που δεν έχει ούτε εμβόλιο, ούτε θεραπεία, γι’ αυτό δεν πρέπει να βλέπουμε τέτοιες εικόνες, πρέπει να προσέχουμε να συμβιβαστούμε με την παρουσία του ιού να κρατάμε αυτά που πρέπει να κρατάμε και νομίζω όλα θα πάνε καλά από δω και πέρα» σημείωσε ο κ. Γώγος, υπενθυμίζοντας ότι ιός μεταδίδεται και σε εξωτερικούς χώρους, και μάλιστα σε αποστάσεις μόλις 30 και 40 πόντων.

«Είναι πολύ επικίνδυνη η σκέψη για όρθιους στα μπαρ εύκολα ο ιός μπορεί να τροποποιήσει τη συμπεριφορά του και να αρχίζεις να μεταδίδεται σε συσσωρευμένες ομάδες ανθρώπων θα έρθουν και τουρίστες… Αυτές οι εικόνες πρέπει να λείψουν, δεν είναι καλές ούτε και για πριν τον κορωνοϊό» επισήμανε ο καθηγητής.

Τουρισμός

Ο κ. Γώγος μίλησε για σταδιακά βήματα στον τουρισμό που θα κριθούν στην πράξη με βάση τα δεδομένα πριν γίνει συζήτηση για χώρες με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο. Ειδικά για την Ευρώπη, δήλωσε ότι η καμπύλη αρχίζει να κατεβαίνει προς τα κάτω παρά το σαφώς μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων.

Εκτίμησε ότι αρχές Ιουλίου θα γίνει η συζήτηση για το άνοιγμα των συνόρων σε ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Γερμανία, ενώ για τις ΗΠΑ εμφανίστηκε πιο επιφυλακτικός. Διευκρίνισε ότι θα γίνονται αντιπροσωπευτικά τεστ σε επισκέπτες από χώρες με αυξημένα κρούσματα ενώ θα επιτηρούνται.

Για την ρεμντεσιβίρη δήλωσε ότι δεν είναι σαφή τα δεδομένα. «Βοηθάει λίγο είναι ένα φάρμακο χρήσιμο, αλλά πιθανότατα θα χρειαστεί συνδυασμός φαρμάκων».

«Υγειονομικά το άνοιγμα των δημοτικών, των νηπιαγωγείων και των παιδικών σχολείων είναι ασφαλές» τόνισε, εκτιμώντας ότι είναι και «παιδαγωγικά σωστό» ανέφερε ακόμα ο Χαράλαμπος Γώγος.
Πηγή: skai.gr

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr