ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΓώγος: “Πρέπει να γίνουν υποχρεωτικές οι μάσκες στους κλειστούς χώρους”

Γώγος: “Πρέπει να γίνουν υποχρεωτικές οι μάσκες στους κλειστούς χώρους”

Γώγος: “Πρέπει να γίνουν υποχρεωτικές οι μάσκες στους κλειστούς χώρους”

Ανησυχία στους ειδικούς αλλά όχι πανικός για την αύξηση των κρουσμάτων – Μόνον οι υφασμάτινες μάσκες προστατεύουν από τον κορωνοϊό

Την καθιέρωση της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας σε κλειστούς χώρους προανήγγειλε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος, εάν συνεχιστεί η κατάσταση με την αυξητική τάση των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Ο κ. Γώγος ανέφερε στον ΣΚΑΪ ότι εάν τα κρούσματα συνεχίσουν με τέτοια τάση, θα υπάρξει εισήγηση της επιτροπής για τις μάσκες. Η αναστολή των πανηγυριών, διευκρίνισε, ήταν το πρώτο βήμα, ενώ αν υπάρξουν περαιτέρω δυσκολίες, η επιτροπή μπορεί να εισηγηθεί περαιτέρω μέτρα.

Σε κάθε περίπτωση, ο καθηγητής ανέφερε ότι οι ειδικοί ανησυχούν, ωστόσο δεν βρίσκονται σε κατάσταση πανικού. Μεγαλύτερη ανησυχία προκαλούν στους ειδικούς οι συνωστισμοί και τα «ορφανά» κρούσματα αυτή τη στιγμή, εξήγησε.

Οι διάφανες μάσκες δεν παρέχουν προστασία

Οι διάφανες μάσκες που καλύπτουν το σαγόνι δεν προσφέρουν προστασία, επεσήμανε και προσέθεσε ότι μόνο οι υφασμάτινες μάσκες μπορούν να προστατεύσουν από τον ιό.

Ο καθηγητής τόνισε, δε, ότι ενδέχεται η χρήση μάσκας να γίνει υποχρεωτική και σε άλλους κλειστούς χώρους και θα πρέπει να γίνουν υποχρεωτικές για να μην υπάρξει μεγαλύτερη διασπορά του ιού.

Με αυτόν τον τρόπο και οι επαγγελματίες τουρισμού θα μπορούν να ελέγχουν τους πελάτες τους και να τηρούνται τα μέτρα.

protothema.gr
ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr