ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΓλυπτοθήκη Καπράλου: Ετοιμάζει ενεργειακή αναβάθμιση ο Δήμος Αγρινίου

Γλυπτοθήκη Καπράλου: Ετοιμάζει ενεργειακή αναβάθμιση ο Δήμος Αγρινίου

Γλυπτοθήκη Καπράλου: Ετοιμάζει ενεργειακή αναβάθμιση ο Δήμος Αγρινίου

Ερώτημα σχετικά με την ανακαίνιση της Γλυπτοθήκης Καπράλου έθεσε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου ο επικεφαλής του «Ανυπότακτου Αγρινίου» Στέλιος Μερμίγκης, με αφορμή σχετική πρόταση που έχει κατατεθεί εδώ και αρκετό καιρό από την ιστορικό τέχνης Μίρκα Παλιούρα και τη μουσειολόγο Σπυριδούλα Πυρπύλη, χωρίς ανταπόκριση μέχρι στιγμής από την πλευρά του Δήμου Αγρινίου.

«Οι προτάσεις που λαμβάνουμε από πολίτες είναι άπειρες» απάντησε ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου και πρόσθεσε ότι δυστυχώς με 1,3 εκατ. ευρώ ΣΑΤΑ για επενδυτικούς σκοπούς δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα και να ανταποκριθούμε σε όλες τις προτάσεις.

Ωστόσο ο Δήμος Αγρινίου στη συγκεκριμένη περίπτωση της Γλυπτοθήκης Καπράλου έχει δει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία προκειμένου να εντάξει σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης το χώρο τόσο της Γλυπτοθήκης, όσο και της παρακείμενης δημοτικής βιβλιοθήκης, ούτως ώστε να συντηρηθεί με αυτό τον τρόπο ο χώρος που αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα στεγάνωσης και υγρασίας.

Όπως ανέφερε ο Γιώργος Παπαναστασίου «έχουμε ήδη εκδώσει τα ενεργειακά πιστοποιητικά και ετοιμάζουμε το φάκελο, προκειμένου να εντάξουμε το έργο όταν υπάρξει σχετική πρόσκληση».

Θα πρέπει, εκτίμησε ο δήμαρχος Αγρινίου, πρώτα να γίνει η συντήρηση του χώρου και συνολικά του κτιρίου και στη συνέχεια η μουσειολογική μελέτη και η επανέκθεση.

Ωστόσο σε αυτό έβαλε έναν αστερίσκο για το αν μπορούν να αλλάξουν πολλά πράγματα στη Γλυπτοθήκη Καπράλου υπό την έννοια ότι η παρουσίαση της έκθεσης είχε σχεδιαστεί από τον ίδιο τον γλύπτη.

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Πρόσκοποι απ’ όλη την Ελλάδα στο Αγρίνιο

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr