Γλυκό ψυγείου με κομπόστα ροδάκινο χωρίς ζάχαρη

gliko-komposta
Ένα δροσερό και εύκολο γλυκό ψυγείου με κομπόστα ροδάκινο χωρίς ζάχαρη

Όσο ο καιρός ανοίγει, τα επιδόρπια πρέπει να γίνονται πιο δροσερά και πιο ελαφριά για να μην μας βαραίνουν.

Το επιδόρπιο αυτό είναι ελάχιστα γλυκό, δεν έχει καμία έξτρα προσθήκη ζάχαρης, πέραν από το σιρόπι της κομπόστας, στο οποίο βουτάμε, ελάχιστα, τα μπισκότα σαβαγιάρ.

Τα ροδάκινα ταιριάζουν υπέροχα με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και η κρέμα είναι συννεφένια.

Φτιάξτε το από την προηγούμενη μέρα, πριν το σερβίρισμά του για να «σετάρει» καλύτερα.

Τα υλικά είναι υπολογισμένα για ένα μέτριο, όχι το κλασικού μεγέθους, πυρέξ.

Γλυκό ψυγείου με ροδάκινα κομπόστα

Υλικά για ένα μέτριο πυρέξ:

12 σαβαγιάρ (μεγάλα – πλατιά)
1 κονσέρβα κομπόστα ροδάκινο
3 κ.σ. κονιάκ
220 γρ τυρί κρέμα
200 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ φιλέ αμυγδάλου

Εκτέλεση της συνταγής:

Στραγγίζουμε τα ροδάκινα και ζεσταίνουμε ελαφρώς το σιρόπι της κονσέρβας.

Ανακατεύουμε στο χλιαρό σιρόπι, το κονιάκ.

Βουτάμε τα σαβαγιάρ και από τις 2 μεριές και τα στρώνουμε στο σκεύος, με την πλατιά πλευρά, κάτω. Γεμίζουμε όλη την επιφάνεια, κόβοντας τα μπισκότα και σε μικρά κομμάτια, όπου χρειάζεται.

Φτιάχνουμε την σαντιγί χτυπώντας την κρέμα γάλακτος και μόλις σφίξει, ανακατεύουμε να ενσωματωθεί σε αυτήν, το τυρί κρέμα.

Κόβουμε τα ροδάκινα σε 4 μακρόστενα κομμάτια.

Καβουρδίζουμε το φιλέ αμυγδάλου σε ένα τηγανάκι χωρίς βούτυρο ή λάδι, απλώς κουνώντας το τηγάνι συνεχώς, για να μην σκουρύνουν πολύ τα αμύγδαλα.

Στρώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και τοποθετούμε τις φέτες του ροδάκινου κάθετα.

Ρίχνουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα πάνω από τα σημεία που έχει μόνο κρέμα.

Και βάζουμε στο ψυγείο, σκεπασμένο με μεμβράνη, για μερικές ώρες, για να σφίξει η κρέμα.

newsit.gr

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΚΑΪ: Ο Νίκος Αλιάγας «στα χνάρια του Στέλιου Καζαντζίδη»

Στον ΣΚΑΪ τη Δευτέρα, 7 Ιουλίου ο Νίκος Αλιάγας από τη Σταμνά «στα χνάρια του Στέλιου Καζαντζίδη»!

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Βαθυαβάλι Πογωνιάς – Παλαίρου: Η διαμαντένια παραλία της Αιτωλοακαρνανίας

Το Βαθυαβάλι Πογωνιάς – Παλαίρου, η παραλία που εντυπωσιάζει με τα κρυστάλλινα νερά και τη λευκή άμμο αποτελώντας ένα κρυφό διαμάντι της Αιτωλοακαρνανίας

Θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα του Αγρινίου και της Αιτωλοακαρνανίας;