Γκάρι Κασπάροφ: Συνελήφθη στη Ρωσία με την κατηγορία του ξένου πράκτορα

Η Ρωσία συνέλαβε τον Γκάρι Κασπάροφ και τον κατηγόρησε ότι είναι ξένος πράκτορας, ενώ του απήγγειλε κατηγορίες και για τρομοκρατία.

kasparov-skaki

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είναι υπεύθυνος για τις συλλήψεις πολλών αντιφρονούντων που αμφισβήτησαν την εξουσία του στη χώρα, μεταξύ των οποίων και ο γκραν μετρ του σκακιού.
Η Ρωσία συνέλαβε τον Γκάρι Κασπάροφ και τον κατηγόρησε ότι είναι ξένος πράκτορας, ενώ του απήγγειλε κατηγορίες και για τρομοκρατία.

Το δικαστήριο της πόλης Syktyvkar, της μεγαλύτερης πόλης στη βορειοδυτική περιοχή Κόμι της Ρωσίας, ανακοίνωσε ότι συνέλαβε ερήμην τον γκραν μετρ μαζί με τον πρώην μέλος του ρωσικού κοινοβουλίου Gennady Gudkov, τον Ivan Tyutrin συνιδρυτή του Φόρουμ Ελεύθερη Ρωσία - το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως "ανεπιθύμητη οργάνωση στη χώρα - καθώς και την πρώην περιβαλλοντική ακτιβίστρια Yevgenia Chirikova.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του δικαστηρίου, σε όλους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης.

Ο Κασπάροφ απάντησε στην περίεργη δήλωση σύλληψης του δικαστηρίου σε μια δηκτική ανάρτηση στις 24 Απριλίου. «Η ερήμην σύλληψη είναι σίγουρα ο καλύτερος τρόπος με τον οποίο έχω συλληφθεί ποτέ« ανέφερε προσθέτοντας: «Καλή παρέα, επίσης. Είμαι σίγουρος ότι όλοι μας είναι εξίσου τιμητικό το γεγονός ότι το κράτος τρόμου του Πούτιν ξοδεύει χρόνο σε αυτό που διαφορετικά θα πήγαινε σε διώξεις και δολοφονίες».

gazzetta.gr