ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοσμοςΓιασάρ Γκιουλέρ: Ο στρατηγός που πήρε τη θέση του Ακάρ στο υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας

Γιασάρ Γκιουλέρ: Ο στρατηγός που πήρε τη θέση του Ακάρ στο υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας

Γιασάρ Γκιουλέρ: Ο στρατηγός που πήρε τη θέση του Ακάρ στο υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας

Τη σύνθεση της νέας κυβέρνησής του ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, βάζοντας δύο νέα πρόσωπα στα δύο κρίσιμα για την Ελλάδα υπουργεία, Εξωτερικών και Αμυνας και αφήνοντας εκτός υπουργικού συμβουλίου τους «γνωστούς» μας Τσαβούσογλου και Ακάρ.

Ο Χακάν Φιντάν αναλαμβάνει πλέον το υπουργείο Εξωτερικών ενώ το υπουργείο Άμυνας αναλαμβάνει ο Γιασάρ Γκιουλέρ, ο μέχρι σήμερα Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας.  Ο 69χρονος Γκιουλέρ είχε διατελέσει Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, υπηρετώντας στη θέση από τότε που διαδέχθηκε τον Χουλουσί Ακάρ τον Ιούλιο του 2018, ο οποίος προήχθη στη θέση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας.  Χθες, διαδέχθηκε και πάλι τον Ακάρ, αναλαμβάνοντας το υπουργείο Αμυνας.

Σταδιοδρομία

Ο Γκιουλέρ κατατάχθηκε στις χερσαίες δυνάμεις το 1974, που ουσιαστικά ήταν η αρχή της στρατιωτικής του σταδιοδρομίας. Πέρασε δύο χρόνια πριν από την κατάταξή του σπουδάζοντας στην Τουρκική Στρατιωτική Ακαδημία. Στα 10 χρόνια από την ένταξή του στις χερσαίες δυνάμεις, υπηρέτησε σε διάφορους λόχους πεζικού και σηματοδοτών, ενεργώντας ως διοικητής ενός από αυτούς. Το 1986 αποφοίτησε από την Τουρκική Ακαδημία Πολέμου με άριστα και αποφοίτησε με το βαθμό του επιτελή. Προήχθη σε ταξίαρχο το 2001 και ανέλαβε την ευθύνη της Διοίκησης της 10ης Ταξιαρχίας Πεζικού και του Τμήματος Οργάνωσης και Συντονισμού του Γενικού Επιτελείου.

4 χρόνια αργότερα προήχθη σε υποστράτηγο και ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Επιτελείου και στη Σχολή Επικοινωνιών και Ηλεκτρονικών Πληροφοριακών Συστημάτων του TAF στην Άγκυρα. Το 2009 διορίστηκε σε θέση στη Γενική Διοίκηση του Δ’ Σώματος Στρατού υπηρετώντας για περισσότερα από 2 χρόνια, αυτή τη φορά ως αντιστράτηγος. Από το 2011 έως το 2013 διετέλεσε αρχηγός πληροφοριών των ενόπλων δυνάμεων, θέση όπου εκτέλεσε τα καθήκοντά του πριν γίνει Υπαρχηγός Επιτελείου το 2013, όπου προήχθη επίσης σε στρατηγό και έγινε διοικητής της Γενικής Διοίκησης Χωροφυλακής το 2016–2017, και έγινε Διοικητής Χερσαίων Δυνάμεων το 2017–2018, υπηρετώντας σε αυτές τις θέσεις συνολικά για 5 χρόνια.

skai.gr

 

 

 

Δήμος Αγρινίου: Μαθήματα γευσιγνωσίας στην ολοκλήρωση εργασιών για την 6η “ελαία”

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ