ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΝαυπακτοςΓιορτή Κάστανου & Τσίπουρου στην Άνω Χώρα της Ορεινής Ναυπακτίας

Γιορτή Κάστανου & Τσίπουρου στην Άνω Χώρα της Ορεινής Ναυπακτίας

Στην γραφική Άνω Χώρα της Ορεινής Ναυπακτίας, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.050μ, ο Δήμος Ναυπακτίας σε συνεργασία με τον πολιτιστικό Σύλλογο Ανωχωριτών διοργανώνει το Σάββατο 18 Οκτωβρίου τη Γιορτή Κάστανου & Τσίπουρου.
Σύμφωνα με ένα παλαιό έθιμο, στα μέσα του Οκτώβρη, οι κάτοικοι της περιοχής, μάζευαν τα κάστανα και στη συνέχεια γινόταν η παραγωγή τσίπουρου. Σε κεντρικά σημεία του χωριού στήνονταν τα «ρυκαριά» και η δια-δικασία της απόσταξης ολοκληρώνονταν με το ψήσιμο κάστανων και μια εκδήλωση με παραδοσιακή μουσική που αποτελεί σήμερα έναν σημαντικό πολιτιστικό θεσμό.
Στη Γιορτή Κάστανου & Τσίπουρου, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να πα-ρακολουθήσουν μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις , να βιώσουν το παραδο-σιακό λαϊκό γλέντι της περιοχής, να γευτούν εξαιρετικής ποιότητας και γεύσης ψητά και βραστά κάστανα, να δοκιμάσουν τσίπουρο, να περιη-γηθούν στα πανέμορφα δάση με έλατα και καστανιές, και να γνωρίσουν την πλούσια πανίδα της περιοχής με πεζοπορία στο μονοπάτι του Ηρακλή & το γεφύρι του Κάκαβου.
Ευχαριστούμε τον κο Φώτη Κατραούρα για τη βοήθειά του.
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΑΠΤΗΣ

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr