ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΗ γιορτή του Αγίου Νικολάου στα Καλύβια Αγρινίου (εικόνες)

Η γιορτή του Αγίου Νικολάου στα Καλύβια Αγρινίου (εικόνες)

Η γιορτή του Αγίου Νικολάου στα Καλύβια Αγρινίου (εικόνες)

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στα Καλύβια Αγρινίου γιορτάστηκε ο πολιούχος του χωριού με την τέλεση του Όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, και τη συμμετοχή πολλών κατοίκων που προσήλθαν στις λατρευτικές εκδηλώσεις.

Χθες παραμονή της γιορτής, τελέστηκε με λαμπρότητα  ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας και η λιτάνευση πέριξ του ναού της Ιερής Εικόνας του πολιούχου Αγίου Νικολάου, με την παρουσία επισήμων και πολλών πιστών, οι οποίοι παρακολούθησαν με ευλάβεια την θρησκευτική τελετή, τηρώντας παράλληλα τα μέτρα για τον κορονοιό, όπως αναφέρει το kalyvia.gr.

Φέτος η Ιερή Εικόνα του Αγίου Νικολάου δεν μεταφέρθηκε με πομπή στον παλιό κοιμητηριακό ναό, όπως συνέβαινε άλλες χρονιές, αλλά έγινε περιφορά της γύρω από τον προαύλιο χώρο, από τον ιερέα π. Θεοδόσιο Αθανασόπουλο και τους ιεροψάλτες, ενώ την εικόνα κρατούσαν νέοι του χωριού μας, με τους κατοίκους να ακολουθούν και στη συνέχεια τοποθετήθηκε για προσκύνημα στον πρόναο.

Παρέστησαν ο pρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, Γιάννης Φαρμάκης, ο aντιπεριφερειάρχης Υποδομών & Έργων, Θανάσης Μαυρομάτης, ο pρόεδρος της Κοινότητας Καλυβίων, Δημήτρης Αναστασίου, και ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας, Θανάσης Παπαθανάσης.

Από τον Σύλλογο Γυναικών Καλυβίων «Δήμητρα»  μοιράσθηκαν γλυκίσματα προς τους συγχωριανούς μας και τους επισκέπτες.

Δείτε στιγμιότυπα του kalyvia.gr από τις θρησκευτικές εκδηλώσεις:

                               

 

Πέτυχαν το στόχο τους οι “Ήρωες του [20]21” στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr