ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΓιορτή αγάπης μετά μουσικής από τον δήμο Αγρινίου

Γιορτή αγάπης μετά μουσικής από τον δήμο Αγρινίου

Ο Παναιτωλικός συμπαραστάτης της προσπάθειας του δήμου

 

Γιορτή αγάπης μετά μουσικής

από τον δήμο Αγρινίου

 

Με σκοπό την συγκέντρωση τροφίμων για το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου Αγρινίου και τους οικονομικά αδύνατους συμπολίτες μας που ενισχύονται από τις κοινωνικές δομές του δήμου χθες έγινε μουσική γιορτή σε πέντε ταυτόχρονα σημεία του Αγρινίου.

 

Με δεκάδες νότες και την απλόχερη προσφορά πλειάδας καλλιτεχνών έγινε η επίσημη πρώτη μαζική προσπάθεια του δήμου Αγρινίου και της αρμόδιας αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πρόνοιας και Δημόσιας Υγείας, η οποία στοχεύει στην μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των πολιτών για την ενίσχυση των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου, το κοινωνικό παντοπωλείο και γενικότερα την μεγαλύτερη ενίσχυση των αδύναμων οικονομικά πολιτών που υποστηρίζονται από τις κοινωνικές δομές του δήμου. 

Χθες, πέντε μουσικά σύνολα, η φιλαρμονική του δήμου Αγρινίου, συγκροτήματα του μουσικού σχολείου Αγρινίου, το συγκρότημα Άτροπον, συγκροτήματα του Ωδείου Δυτικής Ελλάδας και Η Λαϊκή Ορχήστρα του Γ. Βλαχοδήμου, από διαφορετικά σημεία της πόλης και του δήμου έδωσαν το μήνυμα μετά μουσικής που επιχειρεί να εκπέμψει σε κάθε πολίτη και σε κάθε επίπεδο η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πρόνοιας και Δημόσιας Υγείας.

Μέσω συνεργασιών με φορείς, συλλόγους, εθελοντές, την ομάδα του Παναιτωλικού και την ενημέρωση που έκανε ο δήμος στα σχολεία αλλά και τα φροντιστήρια της περιοχής συγκεντρώθηκαν τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο στα σημεία που έπαιζαν μουσική. Συγκεκριμένα, τα πέντε μουσικά σύνολα έπαιξαν μουσική στις Πλατείες Δημοκρατίας(Κεντρική Πλατεία)-Σουλίου-Άρη Βελουχιώτη-Αγίου Κωνσταντίνου και Δοκιμίου και στα σημεία αυτά οι πολίτες εναπόθεταν ότι μπορούσαν για να ενισχύσουν την προσπάθεια του δήμου. 

Ο υπεύθυνος Αντιδήμαρχος κ Κων/νος Καλαντζής δήλωσε «Γίνεται μεγάλη προσπάθεια η οποία πιστεύω ότι είναι πρωτοποριακή όχι μόνο για το Αγρίνιο καθώς ταυτόχρονα σε πέντε σημεία της πόλης, στην κεντρική πλατεία, την πλατεία Σουλίου, την πλατεία Άρη Βελουχιώτη, Αγίου Κωνσταντίνου και Δοκιμίου, συγκεντρώνουμε τρόφιμα. Η συγκέντρωση τροφίμων γίνεται  με πολύ ωραίο περιτύλιγμα, τις πέντε ορχήστρες που ντύνουν μουσικά αυτή την γιορτή, την οποία την ονομάσαμε γιορτή αγάπης. Επίσης, την προσπάθειά μας για την συγκέντρωση τροφίμων και άλλων προϊόντων στηρίζει και ο Παναιτωλικός διότι με την συμμετοχή του δίνει τον καλύτερο εαυτό του για την ευαισθητοποίηση του κοινού κάτι που είναι βασικό. Η προσπάθειά μας δεν σταματά, όπως δεν σταματούν τα οικονομικά προβλήματα, γι αυτό οι άνθρωποι που μπορούν πρέπει να συνεχίσουν να βοηθάνε. Αυτό θέλουμε να πετύχουμε και το επιδιώκουμε με κάθε ευγενή τρόπο. Θέλουμε να το μεταδώσουμε και στα παιδιά και γι αυτό στην Πλατεία Σουλίου που υπάρχουν πολλά φροντιστήρια πήγαμε με σκοπό να τα ενημερώσουμε και να τους πούμε ότι η ζωή δεν είναι μόνο χαρά για μας, αλλά και για τους συνανθρώπους μας που την έχουν χάσει και γι αυτό πρέπει να συμμετέχουν καθώς τα παιδιά θα είναι οι αυριανοί πολίτες».

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ