ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτικα ΝεαΓιώργος Βαρεμένος: Για τον ΕΝΦΙΑ, η Ντούτσαγα είναι Μύκονος

Γιώργος Βαρεμένος: Για τον ΕΝΦΙΑ, η Ντούτσαγα είναι Μύκονος

Γιώργος Βαρεμένος: Για τον ΕΝΦΙΑ, η Ντούτσαγα είναι Μύκονος

Γιώργος Βαρεμένος: Για τον ΕΝΦΙΑ, η Ντούτσαγα είναι Μύκονος

Πραγματικά θαύματα λαμβάνουν χώρα μέσω της αναντιστοιχίας αντικειμενικών και εμπορικών αξιών για τονυπολογισμό του ΕΝΦΙΑ. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της “Καθημερινής” -παρακαλώ-, νεόδμητη (2020) βίλα στην Μύκονο, εμβαδού 785 τ.μ., πωλείται αντί ποσού 11 εκατ. €, την στιγμή που η αντικειμενική της αξία είναι μόλις 95.755 € και ο ΕΝΦΙΑ 1.000 €.

Στην Πάτμο, βίλα 266 τ.μ., η οποία βρίσκεται σε παραθαλάσσιο οικόπεδο σχεδόν 16 στρεμμάτων, πωλείται έναντι 2,5 εκατ. € και ο ΕΝΦΙΑ διαμορφώνεται στα 700 €. Εχει και πολλά άλλα παραδείγματα το καλό ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Από την οργιαστική Μύκονο ας πάμε τώρα στην περιοχή Ντούτσαγα του Αγρινίου, όπου και η γενέθλια γειτονιά μου. Σε κτίσμα 72 χρόνων μη-ηλεκτροδοτούμενο και παραπέον σήμερα, 72 τετραγωνικών στο ισόγειο και εβδομήντα από πάνω, η αντικειμενική αξία διαμορφώνεται στις 112.265,77 € και ο ΕΝΦΙΑ στα 514,98 €.

Για την εμπορική αξία μην ρωτάτε, διότι το εμπόριο έχει πάψει να λειτουργεί εκεί και δύσκολα θα βρεις αγοραστή να σου δώσει κάτι παραπάνω από τα συμβολαιογραφικά έξοδα. Όσο για τον Εμίρη που τυχόν ενδιαφερθεί για την βίλα στην Μύκονο, θα μπορούσε να επισκεφθεί την Ντούτσαγα στο Αγρίνιο, έτσι για το εξωτικό του προορισμού.

Έτοιμο σχεδόν το σύνολο των διαγωνιστικών διαδικασιών για τη μεταφορά μαθητών στη Δυτική Ελλάδα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ