ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτικα ΝεαΓιώργος Βαρεμένος: Παγκόσμια πατέντα η συγκομιδή ελιών με …κανό στις Οινιάδες!

Γιώργος Βαρεμένος: Παγκόσμια πατέντα η συγκομιδή ελιών με …κανό στις Οινιάδες!

Γιώργος Βαρεμένος: Παγκόσμια πατέντα η συγκομιδή ελιών με …κανό στις Οινιάδες!

Με σαρκαστική διάθεση ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος προχώρησε σε γραπτή δήλωση για να καυτηριάσει την απουσία έργων υποδομής και το ζήτημα των αποζημιώσεων με αφορμή το πρόσφατο πλήγμα που υπέστησαν πολλές αγροτικές  περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας έπειτα από την κακοκαιρία.

Η δήλωση

“Συγκομιδή ελιών με κανό! Μία ακόμη παγκόσμια πρωτοτυπία στην Αιτωλοακαρνανία, με αφορμή τις πλημμύρες στις Οινιάδες, που μετέτρεψαν ακόμη και λιοστάσια σε υδροβιότοπους, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία που ακολουθεί:

Ο απελπισμένος παραγωγός επιστράτευσε το πλωτό μέσο για να μαζέψει μερικά τελάρα ελιές για οικογενειακή χρήση. Το τονίζω αυτό για να μην επικαλεσθεί ο ΕΛΓΑ το επιχείρημα ότι, αφού μαζεύτηκαν οι ελιές, δεν υπάρχει ανάγκη αποζημίωσης. Έτσι και ακολουθήσουν νέες βροχές (ή και να μη ακολουθήσουν), ζήσε Μάη μου να δεις καταγραφή ζημιών και πληρωμή αποζημιώσεων. Όταν καταφέρει ο ΕΛΓΑ να πάει στην περιοχή, δεν αποκλείεται να βρει απλώς … καλοποτισμένα χωράφια!
Οι αρμόδιοι υπουργοί και οι λοιποί υπηρεσιακοί παράγοντες έκαναν, λέει, σύσκεψη προκειμένου να χαραχθεί ο οδικός χάρτης για την αντιμετώπιση του προβλήματος των πλημμυρών, όταν ήδη το νερό λιμνάζει και μπορεί να καταστεί εστία μολύνσεων.
Μία ερώτηση: Όταν λένε οδικός χάρτης, εννοούν στην κυριολεξία οδικός ή μήπως χάρτης ….ναυσιπλοΐας;”.

Covid-19: Ρεκόρ στην Αιτωλοακαρνανία με 115 κρούσματα – 5.449 σε όλη την χώρα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr