ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΠολιτικα ΝεαΓιώργος Βαρεμένος: Οριακή η κατάσταση στην κτηνοτροφία – Στη σφαγή ακόμα και ζώα που κυοφορούν

Γιώργος Βαρεμένος: Οριακή η κατάσταση στην κτηνοτροφία – Στη σφαγή ακόμα και ζώα που κυοφορούν

Γιώργος Βαρεμένος: Οριακή η κατάσταση στην κτηνοτροφία – Στη σφαγή ακόμα και ζώα που κυοφορούν

Στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για την κτηνοτροφία αναφέρεται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Γιώργος Βαρεμένος ο οποίος σε γραπτή του δήλωση καταγγέλλει ότι το τεράστιο κόστος παραγωγής οδηγεί σε αθρόες σφαγές ζώων.

Επικαλείται μάλιστα μαρτυρία ότι ανάμεσα στα ζώα που οδηγούνται στη σφαγή υπάρχουν και κάποια που κυοφορούν.

Ο βουλευτής εκφράζει δε φόβους για περαιτέρω ερημοποίηση των χωριών.

Συγκεκριμένα ο κ. Βαρεμένος αναφέρει:

Κάτι παραπάνω από οριακή είναι η κατάσταση στην κτηνοτροφία, με κοπάδια παραγωγικών ζώων στην Αιτωλοακαρνανία να οδηγούνται αθρόα στην σφαγή. Εργαζόμενος σε σφαγεία μου κατέθεσε το συγκλονιστικό γεγονός ότι βρέθηκαν να σφάζουν κοπάδι με ζώα που είχαν μέσα τους έμβρυα.

Οι τιμές στις ζωοτροφές έχουν εκτοξευθεί στην στρατόσφαιρα, με το καλαμπόκι να έχει φθάσει από 9 ευρώ το τσουβάλι στα 19, ενώ στο χωράφι το τριφύλλι από 12 λεπτά το κιλό έφθασε τα 27 και το λίπασμα από 18 ευρώ το τσουβάλι στα 46 ευρώ.

Η αύξηση της τιμής του πετρελαίου μαζί με ένα ανεξέλεγκτο ράλλυ στα κτηνιατρικά είδη, έφεραν την κατάσταση σε απελπιστικά επίπεδα. Την ίδια ώρα, ο Ισπανός αγρότης/κτηνοτρόφος παίρνει ενίσχυση για το πετρέλαιο 1,24 ευρώ το λίτρο, για τα πρόβατα 12 ευρώ το κεφάλι και για τα μοσχάρια 138 ευρώ το κεφάλι. Παράγοντες του κτηνοτροφικού συνδικαλισμού εκτιμούν ότι η μείωση του ζωικού κεφαλαίου θα κυμανθεί εφέτος στο 15%.

Σε ορισμένα μέρη το ποσοστό είναι μεγαλύτερο και οδηγεί χωριά σε περαιτέρω ερημοποίηση, με δεδομένο ότι οι επενδύσεις στην ενέργεια δεν οδηγούν σε απασχόληση.

Εμβληματικά και ιστορικά μέρη κινδυνεύουν άμεσα να μείνουν χωρίς κατοίκους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Πάτρα: Λήστεψαν τράπεζα στην Ακρωτηρίου – Τι ξέχασαν στο υποκατάστημα

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ