ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΠαιδειαΓιώργος Βαρεμένος: Φρούδες οι ελπίδες αγροτών και κτηνοτρόφων από την ΔΕΘ

Γιώργος Βαρεμένος: Φρούδες οι ελπίδες αγροτών και κτηνοτρόφων από την ΔΕΘ

Γιώργος Βαρεμένος: Φρούδες οι ελπίδες αγροτών και κτηνοτρόφων από την ΔΕΘ

Οι ελπίδες αγροτών και κτηνοτρόφων για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη στην Θεσσαλονίκη, αποδείχθηκαν δυστυχώς φρούδες. εκτιμά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Γιώργος Βαρεμένος.

Όπως αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, από τον περασμένο Μάρτη, η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει την επιδότηση στα λιπάσματα και ακόμη κανείς δεν έχει δει ευρώ στην τσέπη του.

Επιπλέον αναφέρει: : “Ούτε λέξη για το αγροτικό πετρέλαιο και την κατάργηση του ειδικού φόρου. Η αγωνία των κτηνοτρόφων για επιδότηση των ζωοτροφών παραμένει υπαρξιακή, αφού δεν έχει ορισθεί πώς και τί ποσόν θα δοθεί με ευρωπαϊκά χρήματα, τα οποία θα αφαιρεθούν άραγε από τους επιλαχόντες νέους αγρότες, τα σχέδια βελτίωσης και τις επενδύσεις;

Μπαίνουμε σε περίοδο συγκομιδής της εληάς και η αντιμετώπιση της έλλειψη εργατών γης παραμένει μία επείγουσα ανάγκη, επειδή επί του θέματος αυτού η κυβέρνηση έχει ιδεοληψίες που δεν της επιτρέπουν να λύσει το πρόβλημα.

Δυστυχώς, απ’ ό,τι φαίνεται οι κτηνοτρόφοι θα συνεχίσουν να σφάζουν κοπάδια και οι αγρότες, μαζί με τα φυσικά φαινόμενα -όπως εκείνο της ξηρασίας- θα έχουν να παλέψουν με την δράση κυκλωμάτων εμπορίας και ελληνοποιήσεων. Πότε άραγε θα γίνει κάτι ουσιαστικό για τις 650.000 γεωργικές εκμεταλλεύσεις;”
.

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ