ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕργασιαΓιώργος Παπαναστασίου: Θα προσληφθούν 35 άτομα στις κοινωνικές δομές του Δήμου Αγρινίου

Γιώργος Παπαναστασίου: Θα προσληφθούν 35 άτομα στις κοινωνικές δομές του Δήμου Αγρινίου

Γιώργος Παπαναστασίου: Θα προσληφθούν 35 άτομα στις κοινωνικές δομές του Δήμου Αγρινίου

Η ανάγκη ενίσχυσης των κοινωνικών δομών τονίστηκε ιδιαίτερα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου, στη διάρκεια του οποίου  ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας αναφέρθηκε διεξοδικά στον ολοκληρωμένο σχεδιασμό δράσεων, που υλοποιεί η Περιφέρεια αντλώντας σημαντικούς πόρους από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

«Έχουμε να διαχειριστούμε ποσό άνω των 81 εκατ. ευρώ, προκειμένου να συνδράμουμε τους πολίτες που έχουν ανάγκη με τις 39 συνολικά δομές που έχουμε εντάξει» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, που ήταν και ο εισηγητής του θέματος.

Ήδη, σε συνεργασία με τους Δήμους της Περιφέρειας λειτουργούν αρκετές δομές παρέχοντας υπηρεσίες στήριξης σε ευάλωτες ομάδες. Στη συνεδρίαση παρέστη και τοποθετήθηκε ο Γιώργος Παπαναστασίου πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ)  Δυτικής Ελλάδας και Δήμαρχος Αγρίνιου.

«Κατάφερε η Περιφερειακή Αρχή σε συνεργασία με τους Δήμους  να υπάρχει ένα πραγματικά μεγάλο πρόγραμμα και στοχευμένο. Τα Κέντρα Κοινότητας λειτουργούν  και στους 19 Δήμους της Περιφέρειας.  Είναι πολύ σημαντικό, γιατί έφτασαν παντού, όπως και οι άλλες δομές που υπάρχουν» τόνισε χαρακτηριστικά. Ο κ. Παπαναστασίου έφερε ως παράδειγμα το Δήμο Αγρινίου, όπου σε 11 δομές θα προσληφθούν 35 άτομα, αποσαφηνίζοντας ότι οι προσλήψεις γίνονται αξιοκρατικά μέσω ΑΣΕΠ.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ άσκησε κριτική στο Κράτος που  -όπως είπε- απεδείχθη ανεπαρκές στη διαχείριση της κρίσης και τόνισε ότι για την υλοποίηση κοινωνικών προγραμμάτων Α΄και Β’ Βαθμός Αυτοδιοίκησης είναι συνοδοιπόροι.

proedros-ped

Νοσοκομείο Αγρινίου: «Θωρακίζεται» το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών – ΗΧΗΤΙΚΟ

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr