ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΓιώργος Παπαναστασίου: «Θέλουν δεν θέλουν το Πάρκο θα γίνει» (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Γιώργος Παπαναστασίου: «Θέλουν δεν θέλουν το Πάρκο θα γίνει» (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Γιώργος Παπαναστασίου: «Θέλουν δεν θέλουν το Πάρκο θα γίνει» (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Αποκαλυπτική συνέντευξη του Δημάρχου Αγρινίου. Ανοιχτό το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, τι είπε για Κατσιφάρα και Βουλευτές, τα σενάρια για τη Βουλή και πως χαρακτήρισε μερίδα της αντιπολίτευσης.

Για όλους και για όλα, με άκρως αποκαλυπτική διάθεση, σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, μίλησε στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» και την εκπομπή «10 ΜΕ… ΤΟΝΟ» με τον Νίκο Αγγελόπουλο, ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου. Ο κ. Παπαναστασίου εκτός των άλλων αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα του Πάρκου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θέλουν δε θέλουν κάποιοι, το Πάρκο θα γίνει». Ο Δήμαρχος Αγρινίου, χαρακτήρισε στείρα την αντιπολίτευση που ασκείται από μερίδα συμβούλων και παρατάξεων, ξεκαθάρισε ότι θα διεκδικήσει μία ακόμη θητεία στο Δήμο, μίλησε για τη σχέση του με τον Απόστολο Κατσιφάρα και τους Βουλευτές του νομού, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ανασχηματισμού μετά τις γιορτές, τις ευθύνες αναφορικά με τις πρόσφατες πλημμύρες και για όσους από την πρώτη στιγμή πριόνιζαν όπως χαρακτηριστικά ανέφερε την καρέκλα του με πισώπλατα μαχαιρώματα.

Ακολουθούν τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης:

Πάρκο

«Ποιος άλλος έκανε τόσο μεγάλη δημόσια διαβούλευση για το Πάρκο; Του καλέσαμε όλους τόσο στο Παπαστράτειο Μέγαρο όσο και στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας και ήρθαν ελάχιστοι. Κατατέθηκαν προτάσεις και μέσω του διαδικτύου. Μας κατηγορούν γιατί; Μήπως γιατί θέλουν να το σταματήσουν; Για να έρθει για ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα πρέπει με βάση το νόμο που αφορά τις διαχειριστικές μελέτες, να έχει λάβει τις σχετικές εγκρίσεις. Επειδή κάποιοι θέλουν να χτίσουν στον αρνητισμό τους, επιδιώκουν να το σύρουν μήπως και κολλήσουν πράγματα. Εδώ πήγαν στον Επίτροπο για να κολλήσει το θέμα. Κατήγγειλαν ότι δεν έγινε σωστά η διαδικασία ανάθεσης μελέτης για να σταματήσουν το έργο. Δεν το θέλουν το Πάρκο. Αυτή την περίοδο το Πάρκο παίρνει τις εγκρίσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να ενταχθεί στη ΒΑΑ. Είναι σε καλό δρόμο, παρά το γεγονός ότι προσπάθησαν να το σταματήσουν. Και αυτοί έχουν ονοματεπώνυμο. Αυτοί που θέλουν να μην γίνει το Πάρκο. Που ήταν όμως όλοι αυτοί όταν παρουσιάζαμε τη μελέτη; Το Πάρκο θα γίνει και το δεσμεύομαι δημοσίως. Και θα γίνει, γιατί όλα είναι καθ’ όλα νόμιμα. Αν δεν δημιουργούσαν αυτές τις κωλυσιεργίες το Πάρκο θα είχε ήδη ενταχθεί. Να τους ρωτήσει ο κόσμος αν θέλουν να γίνει το Πάρκο. Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή δεν είχε πραγματοποίησε ούτε μία διαβούλευση. Ούτε μακέτα δεν εμφάνισε. Ακολουθήσαμε τη νομοθεσία σε όλα, όταν η προηγούμενη Δημοτική Αρχή την είχε παρακάμψει και γι’ αυτό κόλλησε και απεντάχθηκε. Δεν μπορεί να λέει η αντιπολίτευση ότι θέλει. Αλλά για το μόνο που νοιάζονται είναι να κάνουν αντιπολίτευση. Εις βάρος των Αγρινιωτών, εις βάρος του Πάρκου».

Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου – αντιπολίτευση

«Κάποιοι από την αντιπολίτευση έρχονται μόνο και μόνο για να τους τραβήξει η κάμερα, να κάνουν σόου. Η ζωντανή μετάδοση συνεδριάσεων έγινε από των ημερών μας ώστε να μαθαίνει ο κόσμος όλα όσα σχετίζονται με το Δημοτικό Συμβούλιο. Δυστυχώς αυτό γύρισε μπούμερανγκ. Κι αυτό γιατί υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι, που έχουν μεγάλο εγώ και πηγαίνουν μόνο και μόνο για να αντιπαρατεθούν. Είναι τραγικό για τη Δημοκρατία μας και τα δημοτικά δρώμενα της πόλης. Να έρχονται κάποιοι για να επιτεθούν. Για να κάνουν μία εντελώς στείρα αντιπολίτευση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Λεωνίδας Καβάκος. Αποχώρησα από την συγκεκριμένη συνεδρίαση, λέγοντας ότι ντρέπομαι για τις συμπεριφορές αυτές. Όταν ένα δημοτικό συμβούλιο δεν μπορεί να ομοφωνήσει για την Καβάκο, δεν θα μπορέσει να ομοφωνήσει για τίποτα πια. Επιπροσθέτως να υπενθυμίσω, ότι είμαστε το μοναδικό Δημοτικό Συμβούλιο που δεν ψηφίσαμε ομόφωνα την Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη. Δείχνει και την ποιότητα της αντιπολίτευσης αυτό. Δεν ψήφισαν δηλαδή να έρθουν 21 εκ. ευρώ στην πόλη. Υπάρχουν όμως και παρατάξεις που δεν είναι άλλα για άλλα. Που δεν κάνουν κόντρα για την κόντρα. Παρόλο που είναι παρατάξεις με αντίθετη ιδεολογική πολιτική από την δική μας. Η Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη άραγε δεν είναι ΕΣΠΑ; Ο Δήμος είναι μάλιστα ο πρώτος πανελλαδικά που ενέταξε έργο στο πρόγραμμα και κανείς τους δεν χάρηκε. Πόσο τραγικό μπορεί να είναι αυτό; Υπάρχει στοχευμένη προσπάθεια αποδόμησης του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής. Αυτοσκοπός τους είναι να ρίξουν εμένα και να έρθουν αυτοί, χωρίς να τους νοιάζει να γίνει έργο στην πόλη».

Σχέσεις με Κατσιφάρα και Βουλευτές

«Υπήρξα ως γνωστόν, αντιπολίτευση στον Περιφερειάρχη στο προηγούμενο Περιφερειακό Συμβούλιο. Διαφώνησα σε πολλά, αλλά και σε πολλά συμφώνησα. Ήθελα να κάνω δημιουργική αντιπολίτευση και συνεργάστηκα σε πολλά μαζί του. Πηγαίναμε μαζί σε Υπουργεία διεκδικώντας για τον τόπο. Αυτό σημαίνει δημιουργική αντιπολίτευση. Όχι να βάζεις τρικλοποδιές και να σταματάς έργα και δράσεις. Από την άλλη θα ήμουν πραγματικά αχάριστος, αν έλεγα ότι δεν έχω καλή συνεργασία με τους Βουλευτές όταν τους χρειάστηκα για διάφορα ζητήματα. Υπήρξαν και κάποιες ολιγωρίες. Οι Βουλευτές όμως σε μεγάλα ζητήματα που προέκυψαν ήταν δίπλα και έδωσαν και αγώνα. Και έχω παρεξηγηθεί και γι’ αυτό. Εξάλλου πολλές φορές έχω ευχαριστήσει δημόσια Βουλευτές μας και μάλιστα Κυβερνητικούς (π.χ. Πανεπιστημιακά Τμήματα, τροπολογία για πλημμυροπαθείς)».

Σενάρια για Βουλή

«Οφείλω πρώτα στον εαυτό και σε αυτούς που με ανέδειξαν Δήμαρχο με ένα τόσο μεγάλο ποσοστό, να συνεχίσω για άλλη μία θητεία. Μόνο άλλη μία θητεία, γιατί είμαι θιασώτης των δύο θητειών. Το ίδιο έκανα και στο Επιμελητήριο. Οφείλουμε να μην κολλάμε την καρέκλα πάνω μας. Και μάλιστα αυτό κάποια στιγμή θα πρέπει να θεσμοθετηθεί. Μόνο δηλαδή δύο θητείες αλλά και γιατί όχι και για τους Βουλευτές. Θα διεκδικήσω τη δεύτερη θητεία στον Δήμο Αγρινίου και ελπίζω οι δημότες να μου δώσουν την ευκαιρία να συνεχίσω το έργο που έχω ξεκινήσει. Είναι πάρα πολλά αυτά που ετοιμάζουμε. Θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου το 2019 και να σταματήσουν αυτή την καραμελίτσα. Δεν θα φθείρουν τον Παπαναστασίου λέγοντας ότι καιροφυλακτεί για να πάει στη Βουλή. Θα τιμήσω την ψήφο των Αγρινιωτών».

Ανασχηματισμός στο σχήμα των αντιδημάρχων

«Ο ανασχηματισμός δεν ανακοινώνεται ποτέ και η ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, σαν ομάδα αλλά μπορεί να κάνει κάποιες αλλαγές. Ανάλογα πως κρίνει ότι πρέπει να γίνει ο προπονητής για να συνεχίσει να κερδίζει. Η λογική είναι πάντα να κάνουμε ότι είναι καλύτερο και να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες στους δημότες μας. Να είμαστε δηλαδή πιο αποδοτικοί και παραγωγικοί. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να αλλάξουν και αντιδήμαρχοι, να αλλάξουν διευθυντές υπηρεσιών στο πλαίσιο διορθωτικών κινήσεων για καλύτερη λειτουργία. Ένα ροτέισον. Χρειάζεται για να μην παραγνωριζόμαστε και στις θέσεις ευθύνης και γενικότερα οποιεσδήποτε θέσεις έχουμε. Για πάρα πολλούς λόγους. Αυτή είναι η λογική μου. Θέσεις βασικών δεν υπάρχουν».

Πισώπλατα μαχαιρώματα

«Λάθη κάνω. Αλλά φροντίζω να τα διορθώνω. Εμπιστεύτηκα και κάποιους ανθρώπους οι οποίοι δεν το άξιζαν. Και αυτό το δείχνει και η μετέπειτα συμπεριφορά τους. Υπήρξαν άνθρωποι, που διακινούσαν το σενάριο ότι θα φύγω. Προσπαθούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα στο εσωτερικό της παράταξης. Προσπαθούσαν να πριονίσουν την καρέκλα μου, με πισώπλατα μαχαιρώματα. Αυτά παραπέμπουν σε εποχές Μαυρογιαλούρου. Σήμερα ο κόσμος θέλει να τον κοιτάς στα μάτια και να του λες αλήθεια. Και εγώ από τη φύση μου απεχθάνομαι το ψέμα».

Πλημμύρες και ευθύνες

«Το απλό επίδομα της οικοσκευής των 580 ευρώ, δεν έχει έρθει ακόμα το οποίο μάλιστα είναι θεσμοθετημένο. Οι καθυστερήσεις είναι τραγικές. Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά για τους ανθρώπους αυτούς, χωρίς καν το ελάχιστο βοήθημα σε ανθρώπους που έχασαν τις περιουσίες τους. Από την πρώτη στιγμή κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό. Αλλά δεν φτάνει ούτε ο Δήμος, ούτε η Περιφέρεια. Υπάρχει και ένα κράτος. Ένα κράτος πρόνοιας. Εδώ λοιπόν βλέπουμε μία μεγάλη ολιγωρία. Από την άλλη επειδή ειπώθηκαν διάφορα. Τι νόημα θα είχε να τα βάλω δημοσίως με την Περιφέρεια αναφορικά με τις ευθύνες. Στις κρίσιμες ώρες, οι άνθρωποι που έχουν πληγεί δεν ενδιαφέρονται να βλέπουν ένα ρινγκ που ο ένας θα κατηγορεί τον άλλον. Οι άνθρωποι θέλουν αποτελεσματικότητα. Και όταν το κακό έχει συμβεί, δεν έχει ουσία να ψάχνεις ποιος έφταιξε. Συνεργασία για την επίλυση των προβλημάτων χρειάζεται. Και αυτό κάναμε από την πρώτη στιγμή. Αντίθετα θα ήταν μία επιφανειακή και δήθεν πολιτική. Τι θέλουμε δηλαδή; Fake news; Μα έχουμε αίμα, ότι πλακώθηκε ο Παπαναστασίου με τον Κατσιφάρα; Τι νόημα θα είχε με τους πολίτες; Θα πλακωθώ με τον Κατσιφάρα. Αλλά θα πλακωθώ όταν θα διεκδικήσω πράγματα για τον τόπο μου που δεν τα δίνει. Όπως είχε γίνει με την διπλή οδική σύνδεση «Άκτιο – Λευκάδα». Αυτά τα πράγματα είναι αστεία και δεν ταιριάζουν σε σοβαρούς πολιτικούς».

Συνεχίζεται το «λίφτινγκ» στο ΔΑΚ Αγρινίου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr