ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΓιώργος Μελιάδης στο «Δυτικά Fm 92,8» : Mε τον Κώστα Πιστιόλα έχουμε όραμα για την πόλη

Γιώργος Μελιάδης στο «Δυτικά Fm 92,8» : Mε τον Κώστα Πιστιόλα έχουμε όραμα για την πόλη

Γιώργος Μελιάδης στο «Δυτικά Fm 92,8» : Mε τον Κώστα Πιστιόλα έχουμε όραμα για την πόλη

«Η δημοτική αρχή δείχνει κόπωση» είπε στο «Δυτικά Fm 92,8» ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του «Αγρίνιο, πάμε ψηλά»

Στο «Δυτικά Fm 92,8» και την εκπομπή του Δημήτρη Παπαδάκη «Πίσω από τις γραμμές» μίλησε ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αγρινίου του συνδυασμού «Αγρίνιο, πάμε ψηλά» Γιώργος Μελιάδης.

Αρχικά ο Γιώργος Μελιάδης μίλησε για την απόφασή του να είναι ξανά  υποψήφιος για το δημοτικό συμβούλιο, λέγοντας ότι εκτός από την αγάπη για προσφορά στον τόπο «ο Κώστας Πιστιόλας μας έχει εμπνεύσει, είναι συνεργατικός, έχει όραμα για την πόλη, έχει όρεξη για δουλειά, είναι αποφασιστικός και έχει μια μεγάλη αποδοχή από τους συνδημότες μας».

Παράλληλα, όμως ο Γιώργος Μελιάδης, έκανε μια αποτίμηση της έργου της δημοτικής αρχής, λέγοντας ότι «δεν πρέπει να μηδενίζουμε τίποτα, αλλά αυτή τη στιγμή η δημοτική αρχή δείχνει μια «κόπωση» και κάποια στιγμή θα πρέπει να καταλαβαίνουμε πως όταν αρχίζουμε να κουραζόμαστε θα πρέπει να αλλάζουμε και θέση…». Αυτό που λείπει από το Δήμο Αγρινίου σύμφωνα με το Γ. Μελιάδη είναι το όραμα. «Βέβαια έχουν γίνει κάποια έργα, αλλά δεν έχουν γίνει με τις συνεργασίες που πρέπει για το όφελος της πόλης. Δεν υπάρχει μια συνοχή ώστε το Αγρίνιο να έχει την ανάπτυξη που του αρμόζει. Διαφορετικά ξεκινήσαμε στην αρχή, αλλά αυτή η κούραση ήταν ικανή να μην υπάρχει το όραμα για την πόλη» πρόσθεσε ο Γ. Μελιάδης λέγοντας ότι ο συνδυασμός «Αγρίνιο πάμε ψηλά» έχει όραμα και σχέδιο για το Αγρίνιο, που θα κοινοποιηθεί στους πολίτες το επόμενο διάστημα και το οποίο βασίζεται στην ισόρροπη ανάπτυξη της πόλης και της περιφέρειας του Δήμου.

Ο Γ. Μελιάδης αναφέρθηκε ακόμη στις προτεραιότητες του συνδυασμού  υπογραμμίζοντας ότι αυτό που λείπει από το Αγρίνιο είναι η «ταυτότητα». «Με το όραμα που έχουμε και επενδύοντας στην καινοτομία, στην επιστήμη και στους ανθρώπους της πόλης και με ισόρροπη ανάπτυξη ανάμεσα στην πόλη και την περιφέρεια, θα μπορέσουμε να δώσουμε στο Αγρίνιο ανάπτυξη και ταυτότητα» είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Μελιάδης και πρόσθεσε ότι ο Δήμος Αγρινίου θα πρέπει να δει ολιστικά όλα τα θέματα που απασχολούν τους πολίτες. Στο πλαίσιο αυτό έφερε ως παράδειγμα την υπόθεση Πανεπιστήμιο, αλλά και την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Νοσοκομείο Αγρινίου. «Τα τελευταία χρόνια έχει χαθεί η συνοχή του Δήμου με το Πανεπιστήμιο, το λένε οι ίδιοι οι πανεπιστημιακοί μας» είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Μελιάδης, ενώ απαντώντας στα όσα ισχυρίζεται η δημοτική αρχή για τέτοια θέματα εκτός αρμοδιότητας του Δήμου σημείωσε ότι «το Πανεπιστήμιο και το Νοσοκομείο είναι πρωταρχικοί στόχοι, μπορεί ως οργανόγραμμα να μην ανήκουν στο Δήμο, αλλά είμαστε αυτοί που θα πρέπει να πιέσουμε προς κάθε κατεύθυνση, για να έχουμε το Πανεπιστήμιο και το Νοσοκομείο που πρέπει».

Ο Γ. Μελιάδης μιλώντας για το έλλειμμα πολιτικής της δημοτικής αρχής σε σχέση με τις Κοινότητες, τόνισε ότι πρώτος στόχος του συνδυασμού του θα είναι η καθημερινότητα. «Μη νομίζετε ότι είναι πάρα πολλά πράγματα αυτά που ζητούν οι άνθρωποι στην περιφέρεια. Βασικά πράγματα θέλουν. Δεν λέμε ότι θα έρθουμε ξαφνικά και θα λύσουμε όλα τα προβλήματα. Τουλάχιστον όμως τις βασικές ανάγκες θα τις τακτοποιήσουμε πολύ γρήγορα, γιατί μιλάμε π.χ. για την αγροτική οδοποιία» είπε ο Γ. Μελιάδης και πρόσθεσε ότι σε δεύτερη φάση θα πρέπει να επιλυθούν ζητήματα που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα, γιατί αυτό θα δώσει ανάπτυξη στην περιοχή.

Τέλος, απαντώντας στο βασικό επιχείρημα της δημοτικής αρχής αναφορικά με την προσέλκυση πόρων από διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία, ο Γ. Μελιάδης αντέτεινε ότι «σε όλους τους δήμους της χώρας, εφαρμόζονται διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία για έργα, αλλά θα πρέπει να διαμορφώσουμε τα έργα, έτσι ώστε να γίνονται μοχλός ανάπτυξης και όχι να κάνουμε έργα για τα έργα, όπως συμβαίνει σήμερα».

Λίνος Μπλέτσας στο «Δυτικά Fm 92,8»: Έχει μετρήσιμο αποτέλεσμα ο Νεκτάριος Φαρμάκης

 

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ