Γιώργος Αλκαίος: “Δεν μπορούσαν να υπάρχουν την ίδια εποχή δύο Βασιλείου”

Ο Γιώργος Αλκαίος βρέθηκε καλεσμένος του Κώστα Τσουρού, το μεσημέρι της Κυριακής, στο πλατό της εκπομπής «Ακόμα δεν είδες τίποτα» στο MEGA. Μέσα σε όλα,…

alkaios22

Ο Γιώργος Αλκαίος βρέθηκε καλεσμένος του Κώστα Τσουρού, το μεσημέρι της Κυριακής, στο πλατό της εκπομπής «Ακόμα δεν είδες τίποτα» στο MEGA. Μέσα σε όλα, μάλιστα, ο δημοφιλής ερμηνευτής αναφέρθηκε στην απόφαση να αλλάξει το επίθετο του περιγράφοντας, δε, την στιγμή που αυτό οριστικοποιήθηκε στο μυαλό του.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιώργος Αλκαίος σημείωσε χαρακτηριστικά πως «ήμουν Βασιλείου και από την αρχή της καλλιτεχνικής μου διαδρομής άλλαξα το επώνυμο μου. Από το φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, εκεί ήταν η πρώτη φορά. Επειδή ο πατέρας μου είχε βγάλει τότε το «Καμπριολέ» που ήταν μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα, είπα ότι δεν ήθελα να βγει άλλος ένας Βασιλείου και να πει κάτι άλλο».

«Και επειδή δεν είχα καμία σχέση με το ύφος το λαϊκό, μέχρι τότε, είπα πως θα το αλλάξω (σ.σ. το επίθετο). Έχει πλάκα πως έγινε η αλλαγή καθώς ήμασταν στο καμαρίνι του Δάκη μαζί με τον Σάκη Ρουβά και δυο φίλους. Ένας φίλος χορευτής έρχεται στο διάλειμμα και εμείς λέγαμε για τα ονόματα. «Γιατί δεν το κάνεις εσύ Αλκαίος;» μου είπε έτσι στο άσχετο και το έψαξα, δεν ξέρω πως του ήρθε».

«Κάθισα λοιπόν το έψαξα… Ποιητής του 4ου αιώνα π.Χ. που και τα λοιπά. Ο πατέρας μου δεν στεναχωρήθηκε για την αλλαγή. Πάντα βέβαια, αν αλλάξει το όνομα του το παιδί λες «γιατί ρε παιδί μου;» αλλά, λόγω της καλλιτεχνικής φύσης, ήταν διακαιολογημένο. Δεν μπορούσαν να υπάρχουν την ίδια εποχή δύο Βασιλείου» πρόσθεσε, ακόμα, ο Γιώργος Αλκαίος στην ψυχαγωγική εκπομπή του Μεγάλου Καναλιού.

Πηγή: zappit.gr